NJEMAČKI NOVINAR ŠOKIRAO JAVNOST: Ubistvo u Bijeloj kući riješilo bi ovu katastrofu!

Jedan je njemački urednik i izdavač rekao da bi ‘ubistvo u Bijeloj kući’ bio najlakši način za zaustavljanje Trump-katastrofe, s obzirom da bi službeni opoziv putem Kongresa bio pretežak, piše RT.

Josef Joffe, urednik i izdavač njemačkih lijevo orjentiranih novina Die Zeit to je rekao tijekom  emisije ‘Presse club’ na njemačkoj javnoj televiziji ARD u srijedu. U toj su emisiji gledatelji imali priliku postavljati pitanja preko telefona, a jedan je gledatelj pitao je li moguće opozvati američkog predsjednika Donalda Trumpa i okončati nešto što je nazvao ‘Trump-katastrofom’.

Postoji li legalni i moguć način ili rupa u Ustavu koja bi vodila do njegovog odlaska, upitao je gledatelj.

Constanze Stelzenmüller, jedna od stručnjakinja prisutnih u emisiji odgovorila je da su pravni koraci za takvu mogućnost komplicirani i dugi.

– Dvije trećine Senata moralo bi glasovati za to da bi Trump otišao s mjesta predsjednika –  objasnila je Stelzenmüller, a Joffe ju je tad prekinuo i rekao da bi ubistvo u Bijeloj kući riješilo taj problem.

Joffe i njegove novine posebno su kritizirali Trumpa, kao i većina njemačkih mainstream medija nakon Trumpovih kontroverznih primjedbi o njemačkoj kancelarki Angeli Merkel i njezinoj imigranstkoj politici.

Uoči Trumpove inauguracije, Joffe je pisao i za britanski The Guardian s naslovom ‘Trump je iskesio zube prema Merkel. On će učiniti neizrecivu štetu Europi’.
Zakon koji brani uvrede stranih državnika

Breitbart, američka desničarska stranica s vijestima, čiji je bivši šef Stephen Bannon sada Trumpov glavni strate, piše da ova primjedba može izazvati istragu policije u Njemačkoj, na temelju njemačkog zakona koji zabranjuje uvrede čelnika stranih država.

Pod istom je istragom komičar Jan Böhmermann zbog uvrede turskog predsjednika Erdogana u jednom komičarskom TV showu prošle godine.
Ipak, njemački ministar pravosuđa Heiko Maas rekao je da će taj zakon uskoro biti promijenjen ili ukinut jer je suvišan i nepotreban.

Korisnici društvenih mreža na Joffeove su komentare različito reagirali.

Joffe nije prvi koji je spomenuo mogućnost atentata na Trumpa. Uoči inauguracije, CNN je objavio program u kojem se nagađalo što bi se dogodilo kad bi nekakva katastrofa pogodila sve okupljene na tom događaju. Naišlo je to na kritike Trumpova tima i njegovih pristaša i još više pojačalo tenzije između američkih medija i predsjednikove administracije.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj