PERNAR ODGOVORIO PRAVOBRANITELJICI ZA DJECU: ‘Zašto slikanje s djecom nije iskorištavanje u političke svrhe ako to radi Kolinda, a jest kada to radi Pernar?’

Hrvatska pravobraniteljica za djecu Ivana Milas- Klarić pozvala je u jučerašnjem saopćenju Ministarstvo obrazovanja i znanosti da zaštite djecu od ‘iskorištavanja u svrhu ostvarenja političkih interesa’,  a kao najsvježiji primjer takve prakse navela je aktivnosti saborskog zastupnika Ivana Pernara, koji se zadnjih nekoliko dana intenzivno druži sa učenicima zagrebačkih srednjih škola.

-Najnoviji primjer nedopuštenog političkog iskorištavanja djece je djelovanje zastupnika Hrvatskoga sabora Ivana Pernara, za kojeg smo doznali da nezakonito, mimo svih propisa i pravila, ulazi u srednje škole gdje razgovara s učenicima, fotografira se s njima i objavljuje njihove fotografije na svojem Facebook profilu – kazala je Milas-Klarić.

-Putem Facebooka objavljuje kako mu ravnatelji pojedinih škola nisu dopustili ulazak te poziva učenike da pobjegnu s nastave i posjete ga u Saboru, a doznajemo da je u nekim školama ulazio u učionice tijekom nastave i ometao rad učenika i nastavnika. Nasilnim ulaženjem u prostor škola i pozivanjem učenika da napuste nastavu ugrožava se sigurnost učenika, potiče ih se na neprimjereno ponašanje i kršenje školskih pravila, a pritom se povređuje i privatnost učenika jer je njihove fotografije objavljuju na javno dostupnom FB profilu.

Zgrožena sam takvim ponašanjem jednoga zastupnika Hrvatskoga sabora, kojega na poštivanje pravnog poretka Republike Hrvatske obvezuje i prisega dana u Saboru. Nitko, pa ni saborski zastupnici, ne smije neovlašteno ulaziti u škole i ometati školski rad. Najoštrije osuđujem takve postupke te upozoravam na nužnost zaštite djece i prostora odgojno-obrazovnih ustanova od takvoga „političkog“ djelovanja pojedinaca, koji ne prežu ni od izravnog uvlačenja učenika u političku propagandu, iskorištavanje djece za vlastitu političku promociju i svoje političke ciljeve. Škole moraju biti prostor u kojem će učenici biti slobodni od takvih pritisaka– naglasila je Pravobraniteljica za djecu.

-Radi zaštite prava i interesa djece, o ovim sam incidentima obavijestila Državno odvjetništvo, Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Agenciju za zaštitu osobnih podataka. Pozivam Ministarstvo znanosti i obrazovanja te osnivače škola da školama daju jasne upute i podršku u zaštiti učenika i sprečavanju neovlaštenog ulaska stranih osoba u prostore odgojno-obrazovnih ustanova, piše pravobraniteljica za djecu Ivana Milas -Klarić.

Ova je za pravobraniteljicu <3

Publié par Ivan Pernar sur vendredi 27 janvier 2017

‘Problem Pernar, a ne HDZ koji je toj djeci oduzeo budućnost’

Ivan Pernar je na svojoj Facebook stranici odgovorio na navode pravobraniteljice napisavši: ‘Pravobraniteljica za djecu poziva vlast (HDZ) da me zaustavi u ‘iskorištavanju djece’. Eto dragi učenici, Pernar je problem, a ne HDZ koji vam je oduzeo budućnost u vlastitoj zemlji. Pozivam vas da pružite maksimalan otpor sustavu koji i mene i vas drži u dubokoj neslobodi’

Kada se predsjednica slika s djecom i djeli svoje sličice i to ne učenicima u srednjoj školi, nego djeci u vrtiću, pravobraniteljica šuti. Kada Ivan Pernar obiđe učenike od 15-18 godina koji su za razliku od vrtičkih uzrasta barem svjesni moje političke uloge, onda je to iskorištavanje djece. Zapitajte se, zašto slikanje s djecom nije iskorištavanje u političke svrhe ako to radi Kolinda, a jest kada to radi Pernar. Odgovor je jednostavan, pravobraniteljica se stavila u službu one stranke koja ju drži na poziciji, a to je HDZ. Žalosno, iskorištavati svoju (u teoriji neutralnu) poziciju za borbu protiv političke opozicije predstavlja dno dna, ali HDZ-ovcima ništa nije strano, pa i njeno ponašanje postaje razumljivo. Na kraju krajeva, i premjer je neki dan rekao koji će biti prioritet njegove vlade– napisao je Pernar na fb-u.

Uz to podijelio je niz fotografija hrvatskih političara na kojima su prikazani u druženju sa djecom, a koje pravobraniteljica do danas nije smatrala problematičnim. Stoga se zaista ne možemo oteti dojmu da su posljednji napadi na zastupnika Živog zida više izraz straha vladajuće elite, koja se boji probuđenih i svjesnih mladih ljudi, spremnih za brobu protiv sistemskog ugnjetavanja, nego li stvarne brige za dječija prava.

Ovo nije korištenje djece u političke svrhe pravobraniteljice?

Publié par Ivan Pernar sur samedi 28 janvier 2017

 

Kada se cijeli razred vodi na slikanje čovjeku koji je rekao da mu je prioritet uništenje Živog zida i naša eliminacija…

Publié par Ivan Pernar sur samedi 28 janvier 2017

Pravobraniteljice, ovu sliku niste vidjeli?

Publié par Ivan Pernar sur samedi 28 janvier 2017

(Global CIR)

Komentiraj