SAMO U SAD: Dobio million dolara jer ga učiteljica nije pustila u wc

Sud u Sjedinjenim Američkim Državama donio je odluku da se učeniku iz Kalifornije isplati odšteta u vrijednosti od 1,3 miliona dolara. Razlog: Bio je primoran malu nuždu obaviti u posudi, zato što ga nastavnica tokom časa nije pustila u toalet.

Visoko sudsko vijeće u Kaliforniji donijelo je odluku u vezi sa tužbom koja je pokrenuta za slučaj iz 2012. godine, kada 14-godišnjem učeniku nije dozvoljeno da sa časa ode u toalet. Na osnovu toga je pokrenuta tužba protiv lokalne uprave i zaposlenice ove škole, a sud je donio presudu kojom se učeniku treba isplatiti odšteta od 1,3 miliona dolara.

Iz lokalne uprave saopšteno je kako im je žao zbog ovog slučaja, te da će razotkriti da li će na odluku suda donijeti žalbu. Sud je također donio i odluku da se učeniku treba isplatiti i 41 hiljada dolara za liječenje zbog nanesene duševne boli.

Tokom istrage je takođe ustanovljeno da je učenik Srednje škole Patrick Henri u Kaliforniji, koji je danas ima 19 godina, 2012. godine tokom časa tražio od nastavnice Gonje Wolf da ga pusti u toalet. Na “savjet” nastavnice, učenik je uzeo posudu i u nju obavio nuždu, zbog čega je bio predmetom ismijavanja među učenicima u razredu.

Advokat učenika Brajan Votkins izjavio je kako je njegov klijent bio dva puta primoran da promijeni školu, ali i pored toga je bio pod velikim stresom i išao na terapije.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj