LIDER NAJVEĆE ALBANSKE PARTIJE U MAKEDONIJI: Ahmeti se dogovorio sa Gruevskim, ulazi u makedonsku vladu?

Lider najveće albanske stranke u Makedoniji, Demokratske unije za integraciju (DUI), Ali Ahmeti dogovorio se sa mandatarom za sastav nove makedonske vlade, bivšim premijerom i liderom VMRO-DPMNE, Nikolom Gruevskim, o ulasku u vladu, prenose mediji., nezvanično saznaje Tanjug.

Upravni odbor DUI sastao se kako bi donio odluku o tome. Ahmeti je pri dolasku u sjedište stranke, u Rečici kod Tetova, rekao da je u pitanju teška odluka koja mora da se donese i da će stranka odlučiti. – Mi smo diskutovali sve moguće opcije i donijet ćemo odluku danas, ali je to teška odluka – rekao je Ahmeti kratko novinarima.

Desetine novinara već tri dana čeka odgovor ove stranke, koja je ključna za formiranje buduće vlade Makedonije. Albanska televizija “Top Chanel” izvijestila je da će Ahmeti, ipak, ući u koaliciju sa dosadašnjim partnerom VMRO i Gruevskim. Ova televizija je navela da je dogovor postignut i da će tokom popodneva biti objavljen sastav nove vlade.

Kako je navedeno, Albanci u Makedoniji su tražili da albanski bude zvanični jezik, ravnopravan sa makedonskim, i da je to bio glavni uvjet DUI da za postizanje dogovora.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj