(VIDEO) OPREČNI IZVJEŠTAJI O NAPADU NA SAUDIJSKI BROD! Rijad: Desio se samoubilački napad; Sana: Gađali smo vas navođenim projektilom!

Jemenski Huti pobunjenici napali su saudijski bojni brod i izazvali eksploziju od koje su poginula dva člana posade, dok su tri povrijeđena. Istovremeno, Huti su navodno lansirali balistički projektil na saudijsku bazu na ostvu Zukar u Crvenom moru, između Jemena i Eritreje, prenosi Reuters.

Koalicija predvođena Saudijskom Arabijom navela je kako su tri “samoubilačka broda” pobunjenika prišla saudijskim plovilima u vodama zapadno od grada Al Hudaida. Jedan brod je udario u saudijsko plovilo, pri čemu su u eksploziji život izgubila dva člana posade.

“Saudijska fregata se našla na udaru terorističkog napada od strane tri samoubilačka broda Huta, zapadno od luke Al Hudaid. Saudijski brod je reagovao prema potrebi, ali se jedan brod sudario s krmom što je dovelo do eksplozije i požara. Posada je ugasila vatru. Dva člana posade su poginula, a troje je povrIJeđeno”, prenIJela je saopštenje saudijska državna novinska agencija.

Prema saudijskim izvorima, veliku eksploziju i požar uzrokovao je pobunjenički brod koji se sudario s koalicionom fregatom. Ipak, novinske agencije pod kontrolom Huta pozivaju se na izvore koji tvrde kako je saudijski brod pogođen navođenim projektilom. Novinska agencija Saba, koja je pod kontrolom Huta, navela je vojni izvor koji je potvrdio da je vojni brod bio na meti u ponedjeljak, ali pišu da je plovilo, dok je pokušavalo da dođe do obale, udario navođeni projektil.

 

(Global CIR/Agencije)

 

Komentiraj