ZABORAVITE NA TO DA ĆETE IZAĆI IZ UJEDINJENOG KRALJEVSTVA! Britanska vlada ne dozvoljava Škotima novi referendum!

Britanska vlada bi mogla da blokira drugi referendum o izlasku Škotske iz sastava Velike Britanije, što je naišlo na osudu u Edinburgu. Ministar odbrane Majkl Falon je iznio tu ideju, poslije koje se oglasila premijerka Škotske Nikola Stardžon, istakavši da bi to bilo katastrofalno.

Falon je rekao da škotska vlada nema mandat da organizuje drugi referendum o nezavisnosti, kao i da Vestminster neće asistirati Stardžonovoj u ideji da građani ponovo izađu na birališta, poslije neuspjelog referenduma 2014. godine. “Zaboravite na to, nemamo plan da pomognemo vlast u Škotskoj. Stardžonova konstantno traži od nas to, ali ona mora da poštuje odluku naroda da ostane u sastavu Velike Britanije, kao i da Velika Britanija napusti Evropsku uniju“, istakao je Falon.

Prije tri godine 55 odsto Škota je glasalo za ostanak u sastavu Velike Britanije. “Falon vrši ozbiljnu opstrukciju. Mora da shvati koliko to katastrofalno može da bude za partiju Torijevaca“, navela je Stardžonova.

Sturdženova je napisala na “Tviteru” da bi London napravio “katastrofalan potez” ako bi blokirao drugi referendum o nezavisnosti Škotske.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj