RADONČIĆ SA AMBASADOROM VELIKE BRITANIJE: Lider SBB-a izrazio zabrinutost zbog sve veće konfliktnosti na političkoj sceni, reformskom zastoju, blokadama i izostanku ozbiljnih infrastrukturnih radova!

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić primio je danas ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Edwarda Fergusona.

Tokom jednosatnog susreta Radončić je upoznao ambasadora sa svojim pogledima na aktuelnu političku situaciju u BiH te izrazio zabrinutost zbog sve veće konfliktnosti na političkoj sceni, reformskom zastoju, blokadama i izostanku ozbiljnih infrastrukturnih radova.

Ambasador Ferguson je potencirao poznata stajališta svoje zemlje i spremnost, koja postoji konstantno, da se Bosna i Hercegovina podrži na njenom putu euroatlanskih integracija te posebno ispunjavanju obaveza iz reformske agende.

Zajednička je ocjena da su tolerancija, strpljivost u pregovaranju i spremnost na rješavanje velikih izazova na konstruktivan način, jedini način da naša zemlja ne uđe u stanje nepotrebne destabilizacije.

 

 

(Global CIR/Avaz)

Komentiraj