RASPLET DRAME: Šepić napustio Klub SDA, osniva novu stranku!

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Senada Šepić objavio je kako više neće djelovati u Klubu zastupnika iz Stranke demokratske akcije (SDA). Odluku je donio nakon višemjesečnog neslaganja sa politikom SDA, ali i nakon što su se Klubu SDA vratili Sadik Ahmetović, Salko Sokolović i Šemsudin Mehmedović.

“Nažalost, nema spremnosti od vrha SDA na prave promjene i reforme koje su neophodne. Nakon brojnih razgovora i obećanja, nema suštinskog pomaka nego se samo pokušava kupovati vrijeme i zavlačiti ljude koji žele promjene. To je potpuno pogrešan put, jer ova borba nije pitanje pozicioniranja, nego principa koji trebaju svima u našoj zemlji.

Zato, neću djelovati više u Klubu SDA. Sa ljudima koji dijele iste vrijednosti i žele da se zemlja pokrene i razvija kao društvo jednakih šansi za sve, zajednički ću i nezavisno djelovati u narednom periodu. Siguran sam da će broj onih koji žele ovakve promjene u zemlji biti svakim danom sve veći. A o daljim koracima ćemo javnost informisati ubrzo”, naveo je Šepić na Facebooku.

A dalji koraci Šepića su prema nekim najavama formiranje sopstvene stranke.

 

 

(Global CIR/Vijesti.ba)

Komentiraj