U EKSPLOZIJI U DOMBASU POGINUO NAČELNIK POLICIJE! Timošenkova tvrdi: Tramp obećao da neće ukinuti sankcije Rusiji!

U terorističkom napadu u glavnom gradu samoproglašene Luganske Narodne Republike U Donbasu poginulo je dvoje ljudi, uključujući i načelnika uprave Narodne milicije pukovnika Olega Anašćenka

Eksplozija se dogodila oko 7.50 sati po lokalnom vremenu, a istraga je u toku, saopštila je Narodna milicija Luganska. Policijska služba za odnose s javnošću potvrdila je smrt pukovnika i opisala događaj kao teroristički napad, prenosi “Sputnjik” Bezbjedonosne snage smatraju da su ovaj napad izvele specijalne snage Kijeva kako bi destabilizovale situaciju u regionu

Timošenko: Tramp obećao da neće ukinuti sankcije RusijiTimošenko: Tramp obećao da neće ukinuti sankcije Rusiji

Bivša premijerka Ukrajine Julija Timošenko tvrdi da joj je predsjednik SAD Donald Tramp tokom privatnog sastanka na marginama Molitvenog doručka održanog u četvrtak u Vašingtonu, obećao da SAD neće ukinuti sankcije Rusiji, dok se Moskva ne povuče iz Ukrajine.

Sajt Politico.eu, pozivajući se na navode ljudi koji su slušali obraćanja Timošenkove na skupovima “Heritidz fondacije” i “Hadson instituta” održanim posle Molitvenog doručka, prenosi da je Timošenkova održala kratke sastanke sa Trampom i podpredsjednikom SAD Majkom Pensom.

Neimenovana osoba koja je razgovarala sa bivšom ukrajinskom premijerkom nakon njenog sastanka sa Trampom navodi da je Timošenkova “definitivno došla sa malog sastanka oči u oči sa Trampom donekle mirnija u vezi sa cijelom situacijom”. Prema tvrdnji Timošenkove, za koju Politico.eu navodi da je sada poslanica koja se protivi predsjedniku Petru Porošenku, Tramp ju je uvjerio da “neće napustiti” Ukrajinu.

Iako je Tramp u toku predizborne kampanje naveo da bi razmislio o ublažavanju sankcija Rusiji, Timošenkova je rekla da ju je šef Bijele kuće uvjerio da neće učiniti takav potez, sve dok se Rusija ne povuče iz Ukrajine. Navodi se da je nejasno je da li je Tramp mislio na povlačenje ruskih snaga sa Krima.

Timošenkova nije rekla više detalja na dva pomenuta skupa u Vašingtonu, kojima se moglo prisustvovati isključivo uz pozivnicu, bez prisustva novinara.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj