36 GODINA NAKON UBISTVA ČLANA BEATLESA: Ljubav Johna Lennona i Yoko Ono uskoro na filmu

Trideset šest godina nakon ubistva nekadašnjeg člana Beatlesa, Johna Lennona, njegova udovica Yoko Ono (83) najavila je snimanje filma o njihovu zajedničkom životu, piše Hollywood Reporter, a prenosi Hina.

Scenarij za film napisat će Anthony McCarter, autor scenarija za film “Teorija svega”, a produkciju, uz Yoko potpisuje Michael De Luca.

– Radnja filma usredotočit će se na romansu i zajednički život para sedamdesetih godina prošlog vijeka, Lennonovo napuštanje Beatlesa, zajednički aktivizam i odvažnost u protestu protiv rata u Vijetnamu, njihovu muzičku saradnju i Lennonovu iznenadnu smrt 1980. – kazao je De Luca za Hollywood Reporter, dodajući kako se nada da će film uspjeti nadahnuti današnje mlade da slijede vlastitu viziju svijeta kakav žele i da se za to zalažu.

Još nisu objavljene informacije o tome ko će glumiti u filmu i kada će započeti snimanje.

Yoko Ono je bila Lennonova supruga od 1969. do njegove smrti u decembru 1980.

Adolescencija i mlade Lennonove godine prikazane su u filmu “Nowhere boy” iz 2009. u kojem ga je glumio Aaron Taylor-Johnson, a pjevačevo ubistvo tematizirano je u filmu “Poglavlje 27” u kojemu je ulogu Lennonova ubojice Marka Davida Chapmana glumio Jared Leto.

 

 

(Global CIR/Agencije)

 

Komentiraj