TRUMP RAZGOVARAO SA POROŠENKOM! Radit ćemo sa Moskvom i Kijevom da se okonča sukob u Ukrajini

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je u telefonskom razgovoru sa ukrajinskim predsjednikom Petrom Porošenkom da želi raditi s Moskvom i Kijevom da bi se okončao sukob ukrajinske vojske i proruskih pobunjenika na istoku zemlje.

Prvi razgovor dva predsjednika održan je sedmog dana eskalacije nasilja u istočnoj Ukrajini. “Radit ćemo sa Ukrajinom, Rusijom i svim drugim stranama kako bi se ponovo uspostavio mir duž granice”, rekao je Tramp u razgovoru, saopštila je Bijela kuća.

Porošenko je izrazio zadovoljstvo poslije razgovora s Trampom, saopštilo je ukrajinsko predsjedništvo. Sagovornici su “izrazili duboku zabrinutost zbog eskalacije nasilja i pogoršanja humanitarne situacije”, navodi se u saopštenju iz Kijeva.

Predsjednici su se “založili za nastavak dijaloga na svim nivoima sa novom američkom administracijom”, dodaje se iz istih izvora. Telefonski razgovor je održan nedelju dana poslije sličnog razgovora Trampa i ruskog predsjednika Vladimira Putina. I za taj razgovor ocijenjen je kao konstruktivan.

U borbama vladinih snaga i proruskih separatističkih pobunjenika od nedjelje je u istočnoj Ukrajini poginulo najmanje 35 civila i vojnika.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj