ASAD PRIŽELJKUJE AMERIČKO-RUSKU SARADNJU: Trampova objava borbe protiv terorista obećava

Sirijski predsjednik Bašar Al Asad ocenio je danas da “obećava” objava američkog predsjednika Donalda Trampa da je prioritet borba protiv  ‘fundamentalista’, predovođenih tzv. ‘Islamskom državom’, ali je dodao da je prerano očekivati snažnije korake po tom pitanju.

Asad je ocijenio da bi američko-ruska saradnja u jačanju borbe protiv ekstremista imala pozitivne posljedice. “Vjerujem da je ovo obećavajuće, ali moramo da sačekamo, prerano je očekivati bilo šta u praksi”, rekao je Asad obraćajući se belgijskim novinarima.

Asad ne želi EU: ‘Ne možete istovremeno uništavati i graditi’

Sirijski predsjednik Bašar Asad rekao je da Evropska Unija ne bi trebala imati ulogu u rekonstrukciji Sirije ukoliko ne promijeni svoju politiku prema toj bliskoistočnoj zemlji, prenosi danas sirijska novinska agencija SANA. Asad je rekao da zemlje EU podržavaju opozicione snage koje su razorile Siriju i dodao da “ne možete istovremeno i uništavati i graditi”.

Zvaničnik UN-a Abdulah Al Dardari rekao je prošlog mjeseca u Bejrutu da bi rekonstrukcija ratom razorene zemlje koštala oko 350 milijardi dolara.

 

(Global CIR/Agencije)

 

Komentiraj