IVAN PERNAR – Put prema gore!

Jedinstvena ličnost koja bi trebala biti ponos Hrvatske, ako ne i  okolnih naroda, obasipa se u vlastitoj zemlji morem kleveta i blaćenja  od strane skoro svih medija, te se nad njim provodi kontinuirana  medijska blokada od strane državne televizije.

Sam premijer je  otvoreno rekao da mu je cilj uništenje stranke Živog zida, što nije čak  ni rezultiralo zgražanjem javnosti. To je najava okrutnog obračunavanja  sa političkim protivnicima, točnije najava njihove eliminacije,  korištenjem svih privilegija koje vlast nosi sa sobom (kontrola sudstva,  medija)

Protudržavni element koji je od samog početka sabotiran od  strane vladajuće elite, u svemu što je radio, izdignuo se iz ničega, te  je postao centralnom figurom i moralnom vertikalom u Hrvatskoj pa i  šire.

Često gostuje u emisijama u zemljama bivše Jugoslavije, koje  ga rado primaju, te mu daju slobodu govora koju nema u vlastitoj zemlji. Osim hrvatskom politikom bavi se i svjetskom, prvi je koji je ukazao na  ‘NATO kao terorističku organizaciju’, te doveo u pitanje ‘ekonomsku tvorevinu EU’, koja je u međuvremenu pokazala štetnom za njezine članice,  te je trenutno u fazi raspada.

U saboru je opisao terorističku  prirodu „mirovnih misija“ NATO-a, te je dijelu javnosti otvorio oči o  tome što se zaista dešava u svijetu, dok svjetski mediji šalju lažnu sliku stvarnosti. To što je motiviran dobrobiti naroda, mnogi ne  mogu pojmiti, jer im je sama činjenica da netko takav može postojati,  nezamisliva.

Stoga ga interpretiraju kao osobu koja sve to radi iz neke svoje osobne koristi, pri čemu sami ne znaju objasniti u čemu bi se  ta korist trebala sastojati. Nije mu dana mogućnost da demantira laži koje o njemu iznose oni koji bi preko EU i NATO-a željeli stvoriti novi feudalni poredak.

Pod utjecajem medija dio hrvatskg naroda, njegovu originalnost, tumači  kao ludost, a njegovu borbu za narod, tumači kao teatar, kojim želi  steći popularnost, iz nikom znanih razloga. Iako je narod željan  narodnog predstavnika poput njega, narod ga još u potpunosti ne prihvaća  i promatra s dozom rezerviranosti i nevjerice. Kao ono, predobro je da bi bilo stvarno.

Hrvatski narod jer poznat po svojoj intenzivnoj, a  u nekim slučajevima i patološkoj mržnji, koju je Katolička crkva  zadnjih desetljeća obilno blagoslivljala,usmjeriti na političke  protivnike HDZ-a. Tu mržnju su stvorili te od samog početka koriste  vladajuće strukture da bi diskeditirale političke protivnike, te  prebacile gnjev naroda na sve ostale samo ne na njih, koji ga zaslužuju.

Smatrajući i prikazujući sebe velikim Hrvatima i velikim katolicima,  vladajuće strukture svoje protivnike proglašvaju, neprijateljima hrvatstva, Srbima, četinicima, komunjarama, što dio naroda prihvaća kao apsolutnu istinu. S obzirom na to, da su te iste vladajuće  strukture, manipulirale ratnom boli tih ljudi i dovele ih do stanja  potpune poslušnosti, dobile su mogućnost da neometano izrabljuju  Hrvatsku državu, priskrbljujući sebi ogromnu materijalno financijsku  korist, i pri tome uvijek iznova bivaju birani na izborima.

Svu  tu manipulaciju koju su desetljećima gradili, sada razbija i  raskrinkava, jedan mladi čovjek, na kojeg su se okomili svim legalnim i  nelegalnim sredstvima, s namjerom da ga unište. Imaju iza sebe  dio tog mržnjom izmanipuliranog naroda, koji nije sposoban da misli izvan okvira koje su mu nametnuli i koji je sposoban izabrati samo vlastitu propast.

Polako, ali sigurno, mladi aktivist i borac za istinu,  Ivan Pernar, svojim originalnim metodama i nadljuskom ustrajnošću,  postepeno otvara oči narodu, te ga oslobađa iz stanja mentalnog ropstva.

Usprkos medijskoj blokadi stječe popularnost i iskrene simpatije mnogih. Zahvaljujući visokoj inteligenciji, velikoj motivaciji, neumornosti,  fokusu, mladenačkoj impulzivnosti i intuitivnoj spontanosti ostvaruje  rezultate kakvi su ostalima nedostižni. Elokventan je, rođen za  govornika, s kvalitetama vođe i blic protokom jasnih misli, koje mu u  hodu dolaze, što ga čini nenadmašivim u svakom verbalnom obračunu.

U saboru je razbio pasivnu ustajalu energiju, i čak druge zastupnike motivirao da borbu u kojoj do sada nisu vidjeli smisao. Stekao je simpatije mnogih zastupnika jasnoćom,  jednostavnošću i reskošću svojih izlaganja, punih neke djetinje  iskrenosti, ali i žiletno oštre kritike.

Njegovom pojavom je otekla  ustajala barska voda iz Institucije Hrvatskog sabora, te neprestano  dotječe nova, što donosi neku svježinu i lakoću u saborske klupe. Mnogi u njegovim nastupima nalaze utjehu i satisfakciju jer napokon netko govori o onome što oni već desetljećima žele čuti.

Nevjerojatnom lakoćom i jednostavnošću izgovara istine, koje se ljudi  boje i natuknuti,  otvara škrinju HDZ-ovih tabu tema, te secira njihov  kriminal, poput iskusnog kirurga, sasuvši im u lice sve što ih ide,  pokrijepljeno argumentima i primjerima. Sabor je jedini sadržaj na HRT-u, kojem Ivan Pernar ima pristup, te može ostvariti svoju neobuzdanu želju da kaže istinu pred licem javnosti.

Bez obzira na, usuđujem se reći, neparlamentarnost sabora, gdje parlamentarna većina, blokira i sabotira  sve, sto ne dolazi iz njihovih redova, saborska zasijedanja postaju  zanimljiva, gledljiva i prate se sa iščekivanjem španjolskih sapunica. Osvojio je srca, ne manipulacijom, kao što mu predbacuju, niti  manipulacijom ratnom boli i lažnim obećanjima, kao što to čini HDZ, nego  dobrotom, iskrenošću, jednostavnošću, skromnošću, mladenačkim  altruizmom i hrabrošću.

Želja da radi za opće dobro, čemu se on  posvetio, nije ništa neobično za mladog čovjeka. Mnogi tu čežnju nose u srcu, no malo tko ima hrabrosti da to sprovede u stvarnost.  Donio je  nadu, utjehu, radost, mir hrvatskom narodu, te jednu vrstu sigurnosti  za kojom je narod dugo čeznuo. Ta nada i utjeha polako se budi i u ostalim narodima bivše Jugoslavije koji ga također prepoznaju kao svog  heroja.

 

(Global CIR/Petra V.)

 • Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su lični stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije globalcir.com portala.

Komentarion this Post

 1. Neno Tomić

  Živa Istina, sve je dobro detektirala autorica Petra V.
  Nažalost istinita je i činjenica da je veliki broj onih bez zdravog razuma, podložnih pokvarenoj klero/medijskoj manipulaciji.
  Za nadati se jedino da drevna Latinska poslovica “Margaritas Ante Porcos”/ “Dragulji Pred Svinjama” ne važi i za ovo vrijeme, za mladu Internet generaciju.
  S nadom u pobjedu Istine, pozivam svie slobodnomisleće ljude da djeluju…..da doprinesu masovnom buđenju.
  Istinom protiv straha i licemjerja !
  Neno Tomić

  Reply
 2. tomi kočica

  Gledam vas iz višine neba i vidim da nečete zajeti riječi oslobođenja svojih srca i duše, još uvijek ste kao noj pred lavom s glavom upijesku u nadi da je HDZ vaš bog..

  Reply

Komentiraj