PRIMIJEĆENO ‘SEIZMIČKO PLOVILO’! Načelnik Ankare: Gulen planira izazivanje “vještačkog zemljotresa” kako bi naštetio našoj ekonomiji!

Gradonačelnik Ankare Melih Gokček izjavio je danas da imam Fetulah Gulen, koga Turska okrivljuje za neuspjeli vojni udar prošle godine, možda sada planira da uz pomoć stranih sila izazove zemljotres kako bi nanio štetu turskoj ekonomiji.

Gokček je istakao da je neophodno sprovesti istragu o “seizmičkom plovilu” koje je juče primijećeno u blizini priobalnog grada Čanakale, kada je zabilježen manji potres, koji je posljednji u nizu slabijih potresa.

“Bez obzira na to šta rekli i dalje sam zabrinut zbog mogućnosti vještačkog zemljotresa”, naveo je Gokček, ističući da je “Gulenistička teroristička organizacija” (FETO) i ranije planirala izazivanje zemljotresa.

Gokček je napomenuo da je njihov plan propao jer je strategija objavljena u javnosti, ali sada žele da izazovu ekonomsku krizu uz pomoć velikog vještačkog potresa.

Turska okrivljuje Gulenovu mrežu za neuspjeli pokušaj vojnog udara u julu prošle godine, kada je skoro 250 osoba ubijeno. Gulen, koji je u samonametnutom egzilu u američkoj saveznoj državi Pensilvaniji, negira umiješanost.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj