ĐUKANOVIĆ UPOZORIO OPOZICIJU: Odmotava se klupko oko pokušaja puča

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović rekao je kako “ima razumijevanja za nervozu” Andrije Mandića, predsjednika Nove srpske demokratije, koji je prethodno izjavio da će “za svačiju glavu iz Demokratskog fronta odletjeti još nečija”.

– Vidimo da se klupko istrage za ono što se pripremalo 16. oktobra odmotava. Vidimo da je sve bliže nekima od njih. Vidimo da je panika u njihovim redovima. Pokušavaju da na taj način zaustave istragu. Pokušavaju da zaustave državne organe koji se bave istragom, što je, apsolutno sam uvjeren, nemoguća misija -, ocijenio je Đukanović, a prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

Po njegovim riječima, “da je bilo po planovima Demokratskog fronta, odavno bi letjele glave po Crnoj Gori”.

– Znali bi u DPS-u da odgovore, jer nisu kukavice. Ipak, glave ne lete, jer upravo DPS vodi razumnu politiku -, smatra Đukanović.

Demokratski front je ranije oštro reagirao zbog hapšenja Mihaila Čađenovića, vozača Andrije Mandića. Čađenović se dovodi u vezu s pokušajem terorizma na dan parlamentarnih izbora prošle jeseni. Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore u utorak mu je odredilo pritvor u trajanju od 72 sata. Prethodno je priveden po nalogu tužitelja zbog, kako je navedeno, “postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo – stvaranje kriminalne organizacije”.

Mandić je na konferenciji za novinare rekao kako je “Čađenović bez ijedne mrlje u radnoj biografiji”. Prema riječima Čađenovićevog odvjetnika Slobodana Smolovića, njegovog klijenta saslušao je glavni specijalni tužitelj Milivoje Katnić, nakon čega mu je odredio tužiteljski pritvor.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj