Odluka o Haradinaju odložena za 2. mart

Apelacioni sud u Kolmaru odložilo je donošenje odluke o zahtjevu za izručenje Ramuša Haradinaja za 2. mart, saopštio je sam Haradinaj nakon današnjeg ročišta u Francuskoj.

“Sud nije danas donio odluku i najavio je da će to učiniti 2. marta. Mi se ipak nadamo da će to biti ranije. Izgubljeno je dosta vremena na jednom zahtjevu o izručenju koji zloupotrebljava Srbija, a koji je neosnovan. To nije nešto novo a što ne znaju Francuska i cijelio svijet. Premijer Srbije Vučić bio je pomoćnik Šeselja i predvodili su paravojne formacije, a tada su imali i vojsku. Predsjednik Nikolić je takođe predvodio paravojne formacije, dok je ministar spoljnih poslova Dačić, bio asistent Miloševića. Tako da njih ne interesuju žrtve, ne interesuje ih zakon, oni zloputrebljavaju tu prednost što su dio Interpola i pokušavaju da spriječe put Kosova”, kazao je Haradinaj ispred suda.

Haradinaj je uhapšen 4. januara na aerodrom u Bazelu po Interpolovoj potjernici Srbije zbog ratnih zločina. Francuski sud ga je 12. januara uslovno pustio da konačnu odluku o izručenju čeka na slobodi u Francuskoj.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj