ŠALKE NE ŽELI PUSTITI KOLAŠINCA! Bh. fudbaler postaje najplaćeniji u klubu?

Brojni evropski klubovi pokazali su interesovanje za reprezentativca Bosne i Hercegovine u dresu njemačkog Šalkea Seada Kolašinca. S obzirom na to da Kolašincu ugovor ističe na ljeto, evropski mediji ga u posljednje vrijeme dovode u vezu sa Juventusom, Bajernom, Arsenalom, Čelsijem i Liverpulom.

Ipak, čini se da Šalke ne želi da ostane bez reprezentativca BiH, pa tako “Sport bild” piše da njemački klub razmišlja o željama i uslovima Kolašinca. Lijevi bek bi prema pisanju portala postao najplaćenij igrač “Rudara”, ukoliko klub odluči da prihvati njegove uslove.

“Za Seada je jako važno da sačuva hladnu glavu, kako bi mogao da ostane koncentrisan na teren. Rekao sam mu da je važno da uzme vremena i odluči o svojoj budućnosti”, kaže sportski direktor Šalkea Kristijan Hajdel za “Sport Bild”.

Kako se dalje navodi, Kolašinac zahtijeva godišnju platu od skoro sedam miliona evra, odnosno za tri sezone želi 20 miliona evra. Ipak, teško je reći da je Šalke u mogućnosti da ispuni zahtjeve bh. reprezentativca. Trenutno najplaćeniji igrač Šalkea je Klas Jan Huntelar sa sedam miliona evra, ali mediji pišu da je njegov prelazak u Ajaks gotovo izvjestan.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj