ZORANA MIHAJLOVIĆ PODRŽALA VUČIĆA ZA PREDSJEDNIKA: Najbolje bi bilo da ga podrži i Nikolić

Potpredsjednica Vlade Srbije i član Predsjedništva SNS-a Zorana Mihajlović izjavila je da Tomislav Nikolić treba da podrži Aleksandra Vučića kao kandidata SNS-a za predsjednika Srbije.

“Vučić je najbolji kandidat za predsjednika Srbije kog SNS ima. Samo Vučića može da podrži vladajuća koalicija i samo on može da pobijedi u prvom krugu. Interes SNS-a i svih ostalih stranaka u Vladi je ubjedljiva pobjeda Vučića i neću pogriješiti ako kažem da je to interes i ogromnog dijela građana Srbije, prije svega zbog očuvanja političke stabilnosti”, rekla je ona za “Srpski telegraf”.

Kako je dodala, okruženje aktuelnog predsjednika želi i ima interes da se Tomislav Nikolić ponovo kandiduje, iako i sami znaju da jako teško može da pobijedi.

“Zato bi, zarad stabilnosti i stranke i koalicije i stabilnosti Srbije, najbolje bilo da Nikolić podrži Vučića za predsjednika Srbije“, izjavila je Mihajlovićeva.

Na pitanje da li to znači da Nikolić sam treba da se povuče iz predsjedničke trke, Mihajlovićeva kaže da aktuelni predsjednik ne treba da se povlači ni iz čega jer SNS još nije odlučio o kandidatu za predsjednika.

“Očekujem da Nikolić prihvati realnost i podrži Vučića kao zajedničkog kandidata za predsjednika Srbije. Ovim potezom Nikolić bi ugasio i posljednju nadu opozicije koja igra na nejedinstvo u vladajućoj koaliciji”, kaže Mihajlovićeva.

Ona dodaje da razumije da najbliži saradnici Nikolića žele da se on još jednom kandiduje za predsjednika, ali da upravo zbog te želje ne vide koliko se stvari promjenilo u Srbiji.

“Mogu da razumijem da ljudi oko Nikolića to ne vide, ali sam uvjerena da iskusan političar i veliki patriota kao što je Nikolić i te kako dobro razumije o čemu govorim”, kaže Mihajlovićeva.

Potpredsjednik srpske Vlade ne očekuje da Nikolić može da osvoji 1,5 miliona glasova kao prije pet godina i ističe da su Ivica Dačić i Rasim Ljajić jasno rekli da ne bi podržali Nikolića kao zajedničkog kandidata.

“Zašto bismo se kockali s ovim izborima kad imamo kandidata koji ubjedljivo pobjeđuje?”, kaže Mihajlovićeva.

Govoreći u Vuku Jeremiću, ona je istakla da svako ko ga iole poznaje neće glasati za njega.

“Za Jeremića neće glasati ni njegova bivša stranka, ni nekadašnji najbliži saradnici, čak ni njegov bivši šef Boris Tadić. Nema razloga da bilo ko sprječava Jeremića u kampanji jer mu time samo čini uslugu. Upoznajte Vuka, jer onda sigurno nećete glasati za njega”, dodaje potpredsjednik Vlade Srbije.

“Saša Janković je ‘po SNS-u mnogo ozbiljniji kandidat od Jeremića’, dok je Vojislav Šešelj ‘ružna prošlost kroz koju je Srbija prošla i od koje se još nije oporavila i koja se nikad se više neće vratiti'”, kaže Zorana Mihajlović.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj