INCIDENT U MOSTARU: Pokušali spriječiti obilježavanje Dana oslobođenja grada, privedene tri osobe!

Tokom obilježavanja Dana oslobođenja Mostara došlo je do incidenta. Naima grupa od oko 50 huligana, okupila se ispred Partizanskog groblja gdje je položeno cvijeće za pale borce, te su bacili topovski udar.

Kako javlja reporter Avaz.ba s lice mjesta, okupljen je i veliki broj pripadnika MUP-a HNK.

Učesnici obilježavanja su autobusima ispraćeni sa partizanskog groblja, a kako nam je rečeno, privedene su tri osobe. Prema nezvaničnim infomracijama koje smo dobili od policije na licu mjesta, navijačke skupne nogometnih klubova Veleža i Zrinjskog planirali su tuču na ovom mjestu, ali je brzom reakcijom to spriječeno.

Video: M. Hodžić

 

Prethodno oskrnavljeno Partizansko groblje

Uoči današnjeg okupljanja antifaštista iz BiH i regije, a povodom obilježavanja 72. godišnjice oslobođenja Mostara od fašističkog okupatora u Drugom svjetskom ratu, na Partizanskom groblju vandali su devastirali nekoliko nadgrobnih ploča, te su na nekoliko lokacija ispisani grafiti s uvredljivim sadržajem i kukasti križevi.

Ljudevit Marić, portparol MUP-a HNK, izjavio je da policija nije zaprimila prijavu ovog slučaja, ali je njihova patrola ipak izašla na lice mjesta.

partizansko-1

– Na terenu je patrola uočila grafite s uvredljivim sadržajem, te devastirane ploče. Također, na teren su izašli i krim tehničari, obavljen je uviđaj te je u toku potraga za počiniteljima ovog vandalizma – kazao je Marić.

 

(Global CIR/Avaz.ba)

Komentiraj