SASTANAK ‘DESETORKE’: Sastanak Putina i Trampa u julu u Njemačkoj

Predsjednik Rusije Vladimir Putin i predsjednik SAD Donald Tramp u svakom slučaju sastaće se u julu na samitu “dvadesetorke” u Njemačkoj, a za sada nema dogovora za raniji susret.

“O mogućem sastanku Putina i Trampa za sada se ne zna ništa konkretno, nisu odrađeni rokovi. Mi polazimo od toga da je ove godine u julu G20 u Njemačkoj, gdje će se na ovaj ili onaj način predsjednici sastati, ali kada je riječ o mogućnosti ranijeg sastanka – za sad se ne zna ništa konkretno”, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, odgovarajući na pitanje novinara kada će biti održan sastanak dvojice lidera, prenosi “Sputnjik”.

U petak je Putin, nakon razgovora sa predsjednikom Slovenije Borutom Pahorom, izjavio novinarima da bi u Ljubljani mogao da bude organizovan sastanak lidera Rusije i SAD, ali da to zavisi od situacije.

Putin i Tramp imali su telefonski razgovor 28. januara. Razgovor je trajao oko 40 minuta, a prema navodima Ministarstva inostranih poslova Rusije, dvojica lidera su razgovarala o Iranu, Sjevernoj Koreji, kao i o neširenju oružja za masovno uništenje.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj