TRAŽI SE TOPOVSKO MESO ZA NOVE RATOVE! Erdogan: Došlo vrijeme za ujedinjenje islamskog svijeta!

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas da je odavno došlo vrijeme za ujedinjenje cijelog islamskog svijeta i cijelog čovječanstva.

“Odavno je došlo vrijeme za ujedinjenje cijelog islamskog svijeta, pa čak i cijelog čovječanstva u cilju bolje budućnosti. Nijedna zemlja ne može da misli samo na svoju udobnost, samo na vlastitu budućnost dok njihove komšije žive u patnji, dok njihove komšije s kojima dijele isti jezik, kulturu i kiblu prolaze kroz tegobe”, rekao je Erdogan prilikom posjete Bahreinu.

Naravno ideja je hvale vrijedna, samo je upitan Erdoganov moralni pedigre narušen učestvovanjem u izazivanju velikog broja kriza na Bliskom Istoku, koje su upravo taj svijet o čijem ujedinjenju govori bacile u dugotrajne sukobe. Također postavlja se pitanje pod kakvim bi se uvjetima i na kojim osnovama ujedinile države na koje je mislio turski predsjednik.

‘Čovjek rata’ kako ga već odavno nazivaju vodeći svjetski analitičari i jedan od predvodnika ideje i organizacije pod nazivom ‘Muslimansko bratstvo’ očito ima veće ambicije od vladanja sada već izvjesnim ‘Turskim sultanatom’.

ANALIZA NEW YORK TIMES-a: Trump razmišlja o označavanju “Muslimanskog bratstva” terorističkom organizacijom!

Očigledno je plan sve muslimane svijeta okupiti pod kapu ove ekstremističke organizacije koju će najvjerovatnije i američki Kongres, ali i njemački Bundestag proglasiti terorističkom organizacijom.

NJEMAČKI SIGURNOSNI IZVORI UPOZORAVAJU: “Muslimansko bratstvo” aktivno pokušava preuzeti “monopol” nad džamijama u istočnoj Njemačkoj!

U takvim uvjetima, svjetski bi moćnici dobili preko milijardu muslimana koji bi bili legitimna meta za bilo kakvu vrstu agresije, a onda bi njihove frustracije i otpor usmjeravali čas protiv Rusije, čas protiv Zapada. Uglavnom Velika Britanija dok je Erdoganove Turske i ‘Muslimanskog bratstva’, organizacije  čije se financijsko središte nalazi u Londonu, nema potrebu ulaziti u otvorene ratne sukobe.

 

(Global CIR/N1/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj