UVIJEK SE OSJEĆALA TENZIJA: Ibrahimović i Messi se nisu podnosili tokom zajedničke sezone u Barceloni

Kada je 2009. došao u Barcelonu, izgledalo je da će Zlatan Ibrahimović sa Leom Messijem stvoriti najubojitiji napadački tandem svih vremena. Dva fudbalska superstara nisu, međutim, mogla zajedno – ni na terenu, ni van njega, pa je Šveđanin ostao u Barsi samo jednu sezonu, prije nego što je pozajmljen Milanu.

Detalji o tome zašto između dva asa nikad nije uspostavljena hemija i danas su interesantni. O tome je pričao Mark Ingla, koji je u to vrijeme bio direktor marketinga Barcelone, a sada je izvršni direktor francuskog Lilla. “Šveđanin je zvijer, fudbalska mašina, ali je pored sebe imao još jednog ‘monstuma’. Bili su svjesni sopstvene veličine. Nekako se uvijek između njih osjećala tenzija, a nijedan nije htio da se pomjeri sa svog mjesta, da se pokloni drugom i možda kaže – ti si glavni”, rekao je Ingla.

On je ubijeđen da će Messi ostati u Barceloni, odnosno da će produžiti ugovor, koji mu ističe 2018. godine. “Ne znam sada kakva je situacija, ali sigurno znam da je on sretan u Barceloni. Messi o tome ne govori na sva zvona, ali uživa u klubu i gradu. Mislim da će produžiti, da će ostati do kraja karijere”, kazao je Ingla, prenose Vijesti.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj