SPS PODRŽAO VUČIĆEVU KANDIDATURU: Kao zajednički kandidat garantuje političku stabilnost i nastavak reformi!

Predsjedništvo Socijalističke partije Srbije (SPS) danas je jednoglasno donijelo odluku da Glavnom odboru stranke za zajedničkog kandidata na predsjedničkim izborima predloži aktuelnog premijera i lidera Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.  

Predsjednik SPS-a i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da po tom pitanju nije bilo spora i da će ta stranka u izbornoj kampanji dati veliki doprinos “Vučićevoj pobjedi”, a da misli da će odluku Predsjedništva podržati i Glavni odbor, čija je sjednica zakazana za subotu.

“Nismo podržali Vučića da bismo mu se samo ulagivali već zato što je to najbolje za Srbiju… Na izborima se učestvuje da se pobijedi, to nisu Olimpijske igre pa da govorite važno je učestvovati. Rezultat je važan za ukupnu političku situaciju u Srbiji”, rekao je Dačić novinarima poslije sjednice Predsjedništa i dodao da Vučić kao zajednički kandidat garantuje političku stabilnost i nastavak reformi.

On je dodao da je SPS odmah jasno rekao da će kao zajedničkog kandidata podržati samo Vučića, jer je potreban kandidat koji može da pobijedi u prvom krugu, a ne da stvara političku neizvjesnost u drugom.

Koji je to drugi kandidat koji može da obezbijedi političku stabilnost Srbiji? Oni (opozicioni kandidati) ne mogu da naprave političku stabilnost među strankama opozicije “, rekao je Dačić i ponovio da kombinacija “Dačić plus Vučić” garantuje pobjedu u prvom krugu i stabilnost Srbije u interesu građana.

Šef SPS-a je rekao da će sljedeće nedjelje početi razgovori oko operativnih radnji u izbornoj kampanji. On je rekao da su besmislene tvrdnje o tome da je tražio premijersku poziciju i da o tome nije ni razgovarao sa SNS-om. Na pitanje da li bi imao nešto protiv da bude premijer, Dačić je naveo da mu niko ne bi vjerovao kada bi rekao da bi imao. “Ja sam dugo na vlasti i trudim se da SPS uvijek bude na terenu, nikada na klupi za rezervne igrače. Ali, to ipak nije prioritetno pitanje” (premijerska pozicija), rekao je Dačić.

Upitan da li će biti održani i parlamentarni izbori, Dačić je rekao da to ne zna i da je to pitanje za najveću stranku, SNS, a da je stav SPS uvijek da izbori treba da budu održani onda kada im je vrijeme. On je rekao da bi u situaciji da je SNS predložio nekog drugog kandidata SPS imao predsjedničkog kandidata iz svoje stranke.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj