ZAMIJENIO ĐOKOVIĆA: Bolt najbolji sportista svijeta

Atletičar s Jamajke Jusein Bolt dobio je prestižnu nagradu “Laureus” kao najbolji sportista svijeta za 2016. godinu. Boltu je to četvrti put u karijeri da ga “Laureus akademija” bira za najboljeg. Prethodno, ista čast pripadala mu je 2009, 2010. i 2013. Jamajčanin je na tronu naslijedio Novaka Đokovića, koji je vladao svjetskim sportom dvije godine zaredom.

Američka gimnastičarka Simon Bajls, koja je dominirala na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, dobila je “Laureus” nagradu u ženskoj konkurenciji. U konkurenciji za sportistu godine bili su: Kristijano Ronaldo (Portugalija, fudbal), Jusein Bolt (Jamajka, atletika), Mo Farah (Britanija, atletika), Endi Marej (Britanija, tenis), Stef Kari (SAD, košarka) i Lebron Džejms (SAD, košarka).

U konkurenciji dama, za najprestižniju individualnu nagradu u svijetu sporta borile su se: Simon Bajls (SAD, gimnastika), Keti Ledecki (SAD, plivanje), Alison Feliks (SAD, atletika), Angelika Kerber (Njemačka, tenis), Elen Tompson (Jamajka, atletika) i Lora Keni (Britanija, biciklizam).

Za najbolji tim u 2016. izabrani su Čikago Kabsi, šampioni MLB lige u bejzbolu. Svečanost dodjele nagrada održana je u Monaku.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj