NIKOLIĆ RIJEŠIO DA SE KANDIDUJE ZA NOVI PREDSJEDNIČKI MANDAT! Dačić: To je sramotno!

Predsednik Tomislav Nikolić kandidovaće se na predstojećim predsjedničkim izborima u Srbiji, saznaje “Sputnjik”. Kako navode, odluku da se kandiduje aktuelni predsjednik Srbije donio je večeras na proslavi svog 65. rođendana.

Nikolić je izjavio danas da nije iznenađen „ishodom glasanja“ na predsjedništvu Srpske napredne stranke, čime je data podrška kandidaturi lidera stranke Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima. Na pitanje novinara da li je odustao od kandidature, Nikolić je kratko odgovorio:  „Dogovorićemo se…“.

On je takođe rekao, na pitanje kako komentariše navode medija da je njegov sin podržao kandidaturu Vučića, da je Radomir Nikolić „iznio svoj stav na pripremnom sastanku“.

Dačić: Sramotno ako Nikolić hoće da se kandiduje

Predsjednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da, ako je vijest o kandidovanju Tomislava Nikolića na predstojećim predsjedničkim izborima tačna, onda je to sramotno.

Dačić je rekao da se time Nikolić pridružuje plejadi kandidata koji su protiv lidera SNS-a Aleksandra Vučića, koji je dobio podršku svojih koalicionih partnera, među kojima su i socijalisti, prenijeli su beogradski mediji.

On ističe da je jedino logično i racionalno da kandidat bude onaj ko će pobijediti, sa ili bez Nikolića, svejedno.

“A šta će uraditi Nikolić bez Vučića, i to je jasno – ništa. Samo će pomoći onima koji su protiv Vučića. I to bezuspješno”, rekao je Dačić.

Mediji navode da Vučić za sada nije dao nikakav komentar na informaciju o Nikolićevoj kandidaturi.

 

(Global CIR/Agencije)

 

Komentiraj