VUČIĆA DO DANAS PODRŽALO 145 OD 185 ODBORA SNS-a: Predsjedništvo stranke odbilo Nikolićev prijedlog Vučiću

Potpredsjednik Srpske napredne stranke i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da je Predsjedništvo SNS-a „odbilo ponudu koju je Tomislav Nikolić uputio Aleksandru Vučiću“, a tiče se predsjedničkih izbora. „Ne mogu da idem u detalje, ali mogu da vam kažem da je Predsjedništvo stranke odbilo ponudu Nikolića Vučiću“, izjavio je Vučević za Radio-televiziju Vojvodine.

Vučević je rekao da je odluka Tomislava Nikolića da se kandiduje na predsjedničkim izborima politički neracionalna, ukoliko je uopšte tačna. Prema njegovim riječima, odluka Tomislava Nikolića o kandidaturi, ukoliko je zaista donese, neodgovorna je i stavlja ga u ravan sa Vukom Jeremićem i Sašom Jankovićem i indirektno ga svrstava u krug onih koji žele da destabilizuju Srbiju.

„Iskreno, ne mogu da zamislim da će se Tomislav Nikolić svrstati među one koji će destabilizovati Srbiju, a siguran sam da od Aleksandra Vučića nikada nećete čuti nijednu ružnu reč o Tomislavu Nikoliću, kao što je nećete čuti ni od mene“, rekao je Vučević.

Nikolić faktor nestabilnosti ako se kandiduje na izborima

Na pitanje novinara da li smatra da Tomislav Nikolić može da bude faktor nestabilnosti, Vučević je rekao da to Nikolić može da bude ako se suprotno stavu Glavnog odbora SNS-a, stranke koja ga je, kako je rekao, dovela na mjesto predsjednika, kandiduje na predsjedničkim izborima.

Gradonačelnik Novog Sada je naglasio da je ubijeđen da će Glavni odbor SNS-a na sutrašnjoj sjednici prihvatiti jednoglasan predlog Predsedništva te stranke da kandidat SNS- na predsedničkim izborima bude Aleksandar Vučić.On očekuje i da će Vučić sutra doći na sjednicu Glavnog odbora stranke

Vučević je kazao da je danas do 16 sati 101 gradski ili opštinski odbor Srpske napredne stranke dao jednoglasnu podršku pomenutom prijedlogu Predsedništva SNS-a. Po njegovim riječima, građani Srbije od SNS-a očekuju da na predsjedničkim izborima istaknu svog najjačeg kandidata, a to je, kako je kazao, svakako Aleksandar Vučić.

Na pitanje da li brojne izjave i osuda Nikolićeve eventualne kandidature znači „napad na čovjeka koji je osnivač stranke“, Vučević je rekao da jedan čovjek sam nije i ne može biti osnivač stranke i da je SNS osnovalo više hiljada ljudi, među kojima je i on. Vučević je ocijenio i da nikada veće jedinstvo nije vladalo u SNS-u i da je podrška Aleksandru Vučiću nepodjeljena, te da ta podrška ne predstavlja nikakav udar na Tomislava Nikolića.

„Za mene bi bilo logično da Tomislav Nikolić stane iza kandidature Aleksandra Vučića, jer je to predlog Predsedništva stranke, a uveren sam i predlog Glavnog odbora i smatram da nije politički odgovoran potez ni prema SNS-u, ni prema Srbiji ukoliko donese odluku da se kandiduje i da ne ispoštuje odluku Glavnog odbora“, rekao je Vučević.

On je kazao da sa Nikolićeve strane stižu nejasni signali kada je riječ o njegovoj kandidaturi na predsjedničkim izborima, jer vijest koju su sinoć prenijeli pojedini mediji nije ni potvrdio, ali nije ni demantovao. Vučević je rekao i da ne isključuje mogućnost vanrednih parlamentarnih izbora, a pojedine kalkulacije koje se pojavljuju u javnosti, da od 102 poslanika SNS-a „40 gleda u Tomislava Nikolića“ nazvao je običnim špekulacijama i dodao da je nesporna jedinstvena podrška poslanika SNS-a u Skupštini.

Vučević je ocijenio da je situacija u SNS-u „u najboljem redu“ i naveo da očekuje da će Glavni odbor stranke sutra jednoglasno podržati Vučićevu kandidaturu. On je kazao i da će kao potpredsjednik SNS-a insistirati da Aleksandar Vučić ostane predsjednik te stranke, jer je, kako je naglasio, Aleksandar Vučić garant stabilnosti i stranke i cijele države

Vučićevu kandidaturu do sada podržalo 145 od 185 odbora SNS-a

Podršku kandidaturi Aleksandra Vučića na predstojećim predsjedničkim izborima u Srbiji do večeras je dalo 145 od ukupno 185 opštinskih i gradskih odbora Srpske napredne stranke /SNS/, saopšteno je iz te stranke. Na svim održanim sjednicama članovi stranke izrazili su bezrezervnu podršku predsjedniku SNS-a Aleksandru Vučiću i apelovali da prihvati kandidaturu za predsjednika Srbije.

Sjednice ovih odbora održane su s ciljem pripreme sutrašnje sjednice Glavnog odbora SNS-a, na kojoj će konačno biti odlučeno o Vučićevoj kandidaturi. – Podršku kandidaturi Aleksandra Vučića na predstojećim predsjedničkim izborima u Srbiji do večeras je dalo 145 od ukupno 185 opštinskih i gradskih odbora Srpske napredne stranke /SNS/, saopšteno je iz te stranke.

Na svim održanim sjednicama članovi stranke izrazili su bezrezervnu podršku predsjedniku SNS-a Aleksandru Vučiću i apelovali da prihvati kandidaturu za predsjednika Srbije. Sjednice ovih odbora održane su s ciljem pripreme sutrašnje sjednice Glavnog odbora SNS-a, na kojoj će konačno biti odlučeno o Vučićevoj kandidaturi.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj