POTVRĐENO IZ TUŽILAŠTVA: Uhapšen generalni sekretar SDA Amir Zukić i njegov vozač!

Generalni sekretar SDA, Amir Zukić uhapšen je danas po nalogu Tužilaštva KS, potvrđeno je za bh. medije. Kako je kazala Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS, pripadnici MUP-a KS su Zukića uhapsili po njihovoj naredbi i pod njihovim nadzorom.

Zukić je uhapšen radi krivičnog djela  udruživanja radi činjenja krivičnih djela, primanja nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem, potvrdila nam je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

Zukić je prema nezvaničnim informacijama uhapšen zbog nezakonitog zapošljavanja, a u sklopu predmeta “Bosna”. U avgustu pošle godine, u ovoj akciji uhapšeni su izvršni direktor za distribuciju “Elektroprivrede” BiH, Esed Džananović, glavni tehničar ORL odjela KCUS-a, Safet Bibić te Ramiz Karavdić i Nedžad Trako.

Pored Zukića je, kako nam je potvrđeno iz Tužilaštva, uhapšen i njegov vozač Seid Fazlagić, zbog krivičnog djela pomoći osumnjičenom nakon činjena krivičnog djela.

Izetbegović: “Svako je nevin dok se ne dokaže suprotno”

Predsjednik SDA, Bakir Izetbegović, kratko je prokomentirao hapšenje generalnog sekretara svoje stranke, Amira Zukića.

Zukić je uhapšen danas u Sarajevu, radi krivičnog djela udruživanja radi činjenja krivičnih djela, primanja nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem.

“Svako je nevin dok se ne dokaže suprotno”, odgovorio je Izetbegović na pitanje da prokomentirao hapšenje generalnog sekretara SDA.

“Moramo vjerovati našem pravosuđu”, nastavio je Izetbegović. “Neću sada o detaljima, jer bi se više o ovom slučaju trebalo znati ubrzo”.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj