PROMOCIJA NOVOG ALBUMA U SKLOPU TURNEJE: Bryan Adams 9. novembra u zagrebačkoj “Areni”

Popularni kanadski rocker, Bryan Adams, koji je u gotovo četrdesetogodišnjoj karijeri prodao više od 100 miliona albuma, nastupit će 9. novembra u zagrebačkoj “Areni”, objavljeno je na njegovoj Facebook i web stranici.

Svestrani umjetnik, dobitnik brojnih nagrada i miljenik publike u sklopu turneje promovira novi album “Get Up”. Početkom jul kreće na evropski dio svjetske turneje, a završava je nastupom u češkom Brnu 19. novembra. Osim Češke i Hrvatske, nastupit će i u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Nizozemskoj, Austriji, Belgiji, Italiji i Švicarskoj.

Adams se muzikom ozbiljnije počeo baviti sredinom sedamdesetih godina, da bi svjetsku slavu stekao osamdesetih, nakon četvrtog albuma “Reckless”, koji je prodat u četiri miliona primjeraka. Budući da je dosad prodao više od 100 miliona albuma, svrstava se među najprodavanije izvođače rock muzike.

Najpoznatije izvedbe koje su obilježile mladost mnogih, a danas su klasici su “I do it for you”, “Plese forgive me”, “All for love”, “Summer of ’69”, “Have you ever really loved a woman”, “Run to you”, “Cuts Like a Knife”, “Heaven”…

Hit singl “I do it for you” iz 1991. godine proveo je čak 16 sedmica na vrhu britanske top liste, što je još uvijek važeći rekord.

Posljednji studijski album “Get Up” objavio je 2015. godine, producirao ga je Jeff Lynn iz Electric Light Orchestra. Adams daje značajan doprinos i u svijetu fotografije, a aktivan je i u borbi za zaštitu životinja.

Adams je prvi put nastupio u Zagrebu 2000. godine, a 2006. održao je koncert u Osijeku.

Bryan performs in Zagreb, Croatia November 9th! Tickets on sale now! goo.gl/BxsxQv

Posted by Bryan Adams on lunes, 20 de febrero de 2017

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj