FRANCUSKA SVAKODNEVNICA: Zbog praznog pretis lonca evakuirali tržni centar, obustavili tramvajski saobraćaj, angažovali 250 policajaca i poslali robota da provjeri ‘sumnjivi paket’!

Jedan od najvećih tržnih centara u Francuskoj “Velizi dva” nedaleko od Versaja djelimično je danas evakuisan nakon što je sumnjiv paket pronađen pored vozila na parkingu, ali je kasnije utvrđeno da je riječ o praznom pretis loncu.

Veliki dio tržnog centra, koji posjeti oko 60.000 ljudi dnevno, bio je zatvoren, a tramvajski saobraćaj ispred centra obustavljen. Na poziv je odgovorilo oko 250 radnika službi za vanredne situacije, uključujući policajce, vatrogasce, hitnu pomoć i specijalizovane pse.

Specijalizovani robot provjerio je sumnjivi paket koji je potom “uspješno neutralizovan”. Prema pisanju dnevnika Le Parisien, u loncu nije bilo eksploziva, ali policajci i dalje vrše pretragu automobila, tri časa nakon prvog poziva. Vlasnik automobila je priveden radi ispitivanja.

List navodi da se slični incidenti, od kojih većina bude lažno, dešavaju svakodnevno u Francuskoj od kada je uvedena vanredna situacija nakon napada u Parizu 2015. godine.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj