KATASTROFA U UKRAJINI: U eksploziji metana u rudniku poginulo najmanje 11 osoba, 20 je nestalih

U eksploziji plina metana koja se danas dogodila u rudniku ugljena na zapadu Ukrajine, poginulo je najmanje osam rudara, a za još 20 se traga. Prema informacijama iz drugih izvora, poginulo je 11 osoba. Eksplozija se dogodila u rudniku Stepnaya u regiji Lavov.

Lokalne hitne službe zasad su priopćile da je poginulo osam osoba, a šest je radnika zadobilo ozljede, dok se njih 20 još smatra nestalima, javlja RT. Od 172 rudara, njih je 35 radilo na mjestu gdje se eksplozija dogodila.

Sindikati su priopćili da je poginulo 11 osoba. ‘Dogodila se katastrofa u Stepnayi. U eksploziji metana poginulo je 11 osoba’, napisao je Mihaylo Volinets, šef nezavisnog sindikata rudara Ukrajine na svom Facebook profilu.

Vrlo opasna količina metana

Taj rudnik radi još od 1978. godine, a označen je kao vrlo opasan zbog visoke koncentracije metana u ugljenu koji se tamo iskopava.

Ukrajina je trenutno u izvanrednom stanju kada je riječ o energetskom sektoru, zbog nedostatka ugljena koji je potreban za struju i centralno grijanje. Uglen se dopemao iz pobunjeničkih područja na istoku, no prije mjesec dana su neke nacionalističke skupine uvele blokadu željeznica pa to više nije moguće.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj