TRUMP OPTUŽIO OBAMU DA GA JE ŠPIJUNIRAO TOKOM PREDSJEDNIČKE KAMPANJE: Obamin PR negirao navode američkog predsjednika

Američki predsjednik Donald Trump u posljednja je dva sata na svom Twitter profilu često pisao nakon što je doznao nešto što ga je jako naljutilo.

Trump je optužio bivšeg američkog predsjednika Baracka Obamu da je prije predsjedničkih izbora u novembru 2016. ozvučio njegov ured u Trump Toweru u New Yorku kako bi ga prisluškivao.

Užas! Upravo sam saznao da je Obama ozvučio moj ured u Trump Toweru netom prije pobjede. Ništa nije pronašao. Ovo je McCarthyizam!’, napisao je Trump u svom prvom tvitu na ovu temu.

Zatim se upitao je li uopće legalno da aktualni predsjednik (tada Obama) ozvučuje jednog od kandidata za budućeg predsjednika.

Kladim se da bi dobar odvjetnik imao odličan slučaj od činjenice da je predsjednik Obama prisluškivao moje telefone u listopadu, prije predsjedničkih izbora!’, napisao je Trump.

Na kraju je bivšeg predsjednika usporedio s aferom Nixon i Watergate. ‘Koliko nisko je Obama morao pasti da bi ozvučio moj ured tijekom svetog izbornog procesa? Ovo je afera Watergate! Obama je loš čovjek, ili je bolestan’, zaključio je Trump.

Obamin portparol negirao Trumpove optužbe o prisluškivanju

Portparol bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame danas je negirao tvrdnje predsjednika Donalda Trumpa da je Obama naredio da Trump bude prisluškivan u oktobru prošle godine.

-Osnovno pravilo Obamine administracije je bilo da se nikada nijedan zvaničnik Bijele kuće ne miješa u bilo kakvu nezavisnu istragu koju vodi ministarstvo pravde – rekao je portparol Kevin Luis, prenosi Reuters.

On je dodao da u skladu s tom praksom, ni Obama kao ni bilo koji drugi zvaničnik Bijele kuće nikada nisu naložili da bude prisluškivan neki američki državljanin. -Bilo kakva drugačija tvrdnja je jednostavno lažna – rekao je Luis, prenosi Tanjug.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj