(VIDEO) SUMNJIVE SMRTI RUSKIH DIPLOMATA: U posljednja četiri mjeseca čak šest ih je umrlo pod čudnim okolnostima!

U posljednja četiri mjeseca umrlo je čak šest ruskih diplomata zbog čega je svjetska javnost počela da kuje razne teorije zavjere ukazujući na činjenicu da sve te smrti nisu slučajne.

Čak petorica su umrla van Rusije. Neki su ubijeni, dok uzroci smrti drugih još uvijek nisu poznati. Neki su navodno preminuli od  “srčanog udara” ili poslije “kratke bolesti”.

Jutro uoči izbora u SAD, 8. novembra ruski diplomata Sergej Krivov je pronađen bez svijesti u ruskom konzulatu u Njujorku i umro je na licu mjesta. Policija je brzo zatvorila slučaj, ali čak ni tri mjeseca kasnije medicinski stručnjaci nisu potpuno sigurni kako je umro.

Prvi izvještaji pokazali su da je Krivov pao sa krova i imao tupe povrede, ali ruski zvaničnici su rekli da je umro od srčanog udara. Krivov je vršio dužnost konzularnog komandanta, što znači da je bio zadužen za prevenciju sabotaža ili špijunaža.

Najupečatljiviji je slučaj ubistva ruskog ambasadora u Turskoj, Andreja Karlova, koga je ubio policijski službenik bezbjednosti na izložbi u Ankari 19. decembra 2016.

Istog dana, drugi diplomata, Petr Polšikov, ubijen je u svom stanu u Moskvi. Pištolj je pronađen ispod lavaboa u kupatilu, ali se okolnosti smrti još uvijek istražuju. Polšikov je u to vrijeme služio kao viši službenik u latinoameričkom odjeljenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Šef KGB-a Oleg Erovinkin, koji je osumnjičen za pomaganje pri izradi dosijea Tramp, pronađen je mrtav na zadnjem sjedištu svog automobila 26. decembra. Erovinkin je bio pomoćnik bivšeg zamenika premijera Igora Sečina, koji sada predvodi državnu naftnu kompaniju Rosnjeft.

Ruski konzul u Atini, Andrej Malanin, pronađen je mrtav u svom stanu 9. januara, a grčki policijski zvaničnici rekli su da “nema dokaza o provali”. Malanin je inače živio u dobro čuvanoj ulici. Uzrok smrti se i dalje istražuje. Malanin je inače služio u vrijeme ublažavanje odnosa između Grčke i Rusije, u vrijeme kada je Grčka sve više kritikovana od strane EU-a i NATO-a.

Ambasador Rusije u Indiji, Aleksandar Kadakin, umro je nakon kratke bolesti 27. januara, a tamošnja policija saopštila je da je bolovao nekoliko nedjelja. Rojters je prenio da je Kadakin umro od srčanog udara, ali ostali detalji smrti nisu poznati.

Vitalij Čurkin, umro je  20. februara u Njujorku. Čurkin je hitno prebačen u bolnicu iz njegove kancelarije u ruskoj misiji UN-a. Prvi izvještaji pokazali su da je doživio srčani udar, ali patolozi i dalje istražuju njegovu smrt. Zatražena su i toksikološka testiranje kako bi se provjerilo da kojim slučajem nije otrovan.

 

 

 

(Global CIR/axios.com/Kurir)

 

Objavljeno u:

Komentiraj