BRITANSKI MINISTAR IZ PERSPEKTIVE KOLONIZATORA? Johnson: Moramo pomoći Rusiji da promijeni politiku i stane na pravi put

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Boris Džonson (Boris Johnson) izjavio je da ne želi novi „hladni rat”. On planira o tome govoriti tokom svoje posjete Moskvi.

„Veoma je važno shvatiti da sa Rusijom treba raditi u bilateralnom režimu. Bojim se, oni vode sajber rat, podrivaju zemlje na zapadnom Balkanu. Vidjeli smo šta se dešava u Crnoj Gori, da ne govorimo o dejstvima Rusije u Ukrajini, koja su potpuno neprihvatljiva”, rekao je Džonson novinarima, komentarišući teme predstojećih pregovora u ruskoj prijestonici.

„Ni u Velikoj Britaniji, ni u drugim zemljama EU, ni u Vašingtonu niko ne želi novi hladni rat. Od vitalne je važnosti da pokušamo da sarađujemo sa Rusijom, da shvatimo od čega oni polaze, da promijenimo njihovu politiku i da im pomognemo da stanu na pravi put”, izjavio je Džonson, prenosi RIA „Novosti”.

Ranije je Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije najavilo posjetu ministra spoljnih poslova Velike Britanije Borisa Džonsona Moskvi krajem marta. Ključne teme posete bit će bilateralni odnosi, situacija u Siriji i u Ukrajini. Posljednji put ministar spoljnih poslova Britanije posjetio je Rusiju u proljeće 2012. godine.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj