TRI DANA PRIJE SMRTI MILOŠEVIĆ JE NAPISAO PISMO! Tražio pomoć od Rusa: ‘Oni koji mi ubacuju lijek sigurno me ne mogu liječiti…’

“Oni koji mi ubacuju lijek sigurno me ne mogu liječiti. I oni od kojih sam branio zemlju u ratu i koji imaju interes da me ušutkaju također. Obraćam vam se u očekivanju da mi pomognete”, napisao je tri dana prije nego što je preminuo.

Srbijanski Kurir danas je ekskluzivno objavio pismo nekadašnjeg predsjednika i haaškog optuženika Slobodana Miloševića u kojem on tvrdi da je Haag uporno odbijao da ga liječi na odgovarajući način. U pismu od 8. marta 2006. koje je uputio tadašnjem šefu ruske diplomacije Sergeju Lavrovu, Milošević ga obavještava o „aktivnim, namjernim postupcima uništavanja njegovog zdravlja“.

Sud, tvrdi Milošević, pokušava da ga otruje. Kao dokaz navodi da je analiza krvi od 12. siječnja 2006, čije je rezultate dobio 7. ožujka, pokazala prisutnost izuzetno jakog lijeka koji se koristi u liječenju gube i tuberkuloze, koji on nije koristio, budući da u proteklih pet godina, kako je rekao, nije uzimao nikakve antibiotike.

– ”Oni koji mi ubacuju lijek sigurno me ne mogu liječiti. I oni od kojih sam branio zemlju u ratu i koji imaju interes da me ušutkaju također. Obraćam vam se u očekivanju da mi pomognete”, napisao je tri dana prije nego što je preminuo tražeći također da mu osiguraju odgovarajuće liječenje

Kćerka bivšeg predsjednika Jugoslavije Slobodana Miloševića odobrila da se objave nepoznati detalji o njegovim posljednjim danima u haaškom zatvoru broj E 04.

Kako piše Kurir, u noći između 10. i 11. marta 2006. godine sve kamere u Sheveningenu su bile isključene, što je predstavljalo presedan.

‘Moj otac je otrovan’

Uoči godišnjice smrti Slobodana Miloševića, srbijanski mediji su ekskluzivno prenijeli ispovijest kćerke bivšeg predsjednika SR Jugoslavije Marije Milošević koja odobrila da se objave nepoznati detalji o njegovim posljednjim danima u ćeliji broj E 04.

Naime, u noći između 10. i 11. marta 2006. godine sve kamere u Scheveningenu su bile isključene, što je predstavljalo presedan, pišu beogradski mediji. Njegova kćerka je kazala kako je Milošević ubijen, a da je tijelo više sati držano namjerno kako bi ispario lijek za lepru “rifampicin“, koji mu je namjerno davan kako bi ga ubili.

Postavlja se pitanje vjerodostojnosti pisma i popratnih analiza,  kao i tajminga u kojem se ono objavljuje. Kome u predizbornoj utrci najviše odgovara svojevrsna rehabilitacija jednog od grobara Jugoslavije i kome ona može donijeti glasove ostaje da se vidi u narednom periodu. Jedno je sigurno, srbijanski tabloidi polako, ali sigurno trasiraju put Slobodanu Miloševiću ka skupini ‘srpskih mučenika’ koji su poginuli za ‘srpsku stvar’, premda je Milošević jedan od najodgovornijih za stradanja i Srba i nesrpskog stanovništva početkom devedesetih.

(Global CIR/Večernji/Avaz)

Komentiraj