POMETNJA NA KLADIONICAMA ZBOG ‘BELOG’: Najviše se uplaćuje na Preletačevića, kvota na njega naglo pala

Kandidat Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić prema do sada objavljenim kvotama dvije kladionice, pobijediće na predsjedničkim izborima u Srbiji, a pravu pometnju napravio je predsjednički kandidat Luka Maksimović, poznatiji kao Ljubiša Preletačević Beli, na koga se trenutno najviše uplaćuje.

Kladionica “Mocart” ponudila je svojim igračima kvotu od 1,03 da će Vučić biti predsjednik, a “Meridian” 1,02, što znači da bi se na svaki uloženi dinar zaradio jedan dinar i dvije pare. Obje kladionice imaju isti poredak jačih kandidata, ali se razlikuju kvote.

Saša Janković je drugi favorit u obje: “Mocart” mu je dao kvotu od 30,  a “Meridian” od 18 da će postati predsjednik. Slijedi Vuk Jeremić  (35 u “Mocartu”, 32 u “Meridianu”), zatim Vojislav Šešelj (200 u “Mocartu”, 50 u “Meridianu”) i Boško Obradović (800 u “Mocartu” i 750 u “Meridianu”).

Poslije toga se procene razlikuju, ali je za sada najveća nepoznanica Beli. Kada je u ponedjeljak uveče prihvaćena njegova kandidatura, kvota na njegovu pobjedu u “Meridianu” bila je 1.000, dok je danas 100, što znači da je kvota čak 10 puta manja.

Te dvije kladionice, jedine u Srbiji koje trenutno imaju kvote u ponudi, ne slažu se, međutim, u procjenama da li će biti drugog kruga, bar prema kvotama.

U kladionicama se procenat glasova određuje tako što se odredi granica i onda se ponude kvote (najčešće od 1,85) na više ili manje procenata od te granice.”Mocart” je postavio Vučiću granicu od 48,6 odsto glasova u prvom krugu.

Granica na Jankovića je 16,1 odsto glasova, a na Jeremića 14,7. Luka Maksimović je i u “Mocartu” unio nesigurnost. Prvobitna granica na njega bila je oko 1,7 odsto glasova, danas prije podne bila je na 2,5, a poslije podneva je skočila na 3,5 odsto.

“Meridian” je pokazao više vjere u Vučića, pošto je u toj kladionici granica na njega 53,6 odsto glasova u prvom krugu, ali sa kvotom od 1,40 da će biti manje od toga, i 2,60 odsto da će biti više. To znači da je prema “Meridianu” moguće da aktuelni premijer pobijedi u prvom krugu.”Meridian” je granicu na Jankovića postavio na 15,2 odsto glasova, na Jeremića na 11,3, a na Vojislava Šešelja 10,4.

Prvi krug izbora zakazan je za 2. april. Potencijalni drugi, za koji “Mocart” procjenjuje da su dobre šanse, a “Meridian” ne toliko, trebalo bi da bude održan 16. aprila.

 

(Global CIR/Kurir)

Komentiraj