MINISTAR SIGURNOSTI O DODIKOVOJ PRESS KONFERENCIJI: Kako je Dodik za 16 minuta s Vučićem stigao obraditi toliko tema, kao da su dva dana sjedili?

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić osvrnuo se danas na press-konferenciji, tokom koje je razgovarano o sigurnosnom aspektu jučerašnjeg samita premijera, i na izjave Milorada Dodika nakon sastanka s Aleksandrom Vučićem.

Mektić je kazao da je Dodik s premijerom Srbije imao sastanak od 15 minuta, a da je na press-konferenciji Dodik nabrojao teme razgovora kao da su sjedili “dva dana”.

– Dodik je rekao da su razgovarali o problemima u BiH, o načinu kako Srbija može da pomogne u rješavanju tih problema, upoznao ga je s izgradnjom univerziteta i bolnice u Kasindolu, tenderima za gradnju. Zatim, o tome kako otvoriti nova radna mjesta, dok željezničari štrajkuju, jer trebaju biti otpušteni, o projektima koji su već u realizaciji…i na kraju, Vučić ga je informirao o samitu koji je održan u Sarajevu.
Kad pogledate koje su ovo sve teme, za 16 minuta sve su oni to izrazgovarali – kazao je Mektić.

On je naveo da je vrlo lukavo i zanimljvo da je Dodik održao sam press nakon sastanka, kada je Vučić već bio u avionu.

– I od svega što je jučer bilo na samitu, od zaključaka, projekata, on je samo primijetio da to nije samit premijera, jer Zvizdić nije premijer, kao da smo retardirani pa ne znamo da mi imamo Vijeće ministara i predsjedavajućeg – kazao je Mektić.

 

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj