(VIDEO) POTPUNA FACEBOOK SENZACIJA ‘BELOG’: Izgradit ćemo novi Dubai, osnovat ćemo svemirsku agenciju!

Internet kampanja Ljubiše Preletačevića Belog, oborila je sve rekorde kada su predizborne kampanje u Srbiji u pitanju, pa je tako doskoro malo poznati lokalni političar iz Mladenovca za svega dvije sedmice stvorio pravu armiju internet fanova!

Vojislav Šešelj je i dalje ubjedljivo najpopularniji političar na Facebooku sa 187.953 pratioca, a za njim slijede Aleksandar Vučić sa 135.158 i Ljubiša Preletačević – Beli sa 101.599. Na četvrtom i petom mjestu rangirane su stranice Vuka Jeremića i Saše Jankovića, piše Kurir.

Boško Obradović, Saša Radulović, Milan Stamatović, Nenad Čanak i Miroslav Parović po broju Facebook pratilaca poprilično zaostaju za prvoplasiranom petorkom. Kuriozitet je da kandidat DSS-a Aleksandar Popović uopće nema svoju stranicu, već sa biračima, i to veoma rijetko, komunicira putem stranačke Facebook strane.

“Ako se posmatra rast broja pratilaca, Ljubiša Preletačević – Beli je ubjedljivo na prvom mjestu sa 57.405 novih pratilaca za sedam dana, odnosno skoro 8.000 novih fanova svakog dana, što je nezabilježeno u historiji višestranačja u Srbiji“, izjavio je Ilija Vučević iz agencije Kliping.

Nevjerovatnu popularnost Preletačevića na Facebooku najbolje ilustruje činjenica da je na drugom mjestu Saša Janković, sa svega 4.426 novih pratilaca tokom cijele prethodne sedmice, dodao je Vučević.

I kada je broj interakcija (sviđanja i dijeljenja postova ili komentara) u pitanju, Preletačević je ubjedljivo na prvom mjestu sa čak 322.000 interakcija za sedam dana. Za njim slijede Vuk Jeremić sa 83.300 i Saša Janković sa 70.500 interakcija sa pratiocima.

Izgradit ćemo novi Dubai, osnovat ćemo svemirsku agenciju

U dvominutnom predizbornom snimku, na njegov već prepoznatljiv i satiričan način predstavljen je spisak obećanja koje će Preletačević ispuniti, a sve to s muzičkom pozadinom pjesme “Druže Tito, mi ti se kunemo”.

Na spisku obećanja su, između ostalih, i pokretanje proizvodnje Lamborghinija u Srbiji, gradnja novog Dubaija na vodi, pravljenja fabrike iPhonea umjesto željezara, osnivanje svemirske agencije i slanja srbijanskih kosmonauta na Mars.

Ovaj spot, kako navode njegovi autori, podrška je Preletačeviću u predizbornoj kampanji i njime žele motivisati veliki broj apstinenata da izađu na izbore.

Inače, Luka Maksimović iz pokreta “Beli-Samo jako”, ismijavajući rasprostranjen običaj u srpskoj politici da se preko noći mijenjaju politički programi i dresovi, sebi je dao ime Ljubiša Preletačević Beli. Kao kandidat za predsjednika Srbije na izborima 2. aprila, svoju kampanju uspješno vodi preko društvenih mreža koje je “zapalio”.

Beli i njegova stranka su na lokalnim izborima 2016. godine u Mladenovcu osvojili čak 13 mandata, odnosno koliko DS, SPS i LDP nemaju zajedno u ovom gradu.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj