PISMA ČITALACA: Zašto Ljubiša Preletačević Beli?!

Uragan na političkoj sceni Srbije, ali i regiona se zove Ljubiša Preltačević Beli. Kako je grupa mladića iz Mladenovca uprkos svim zakonima vjerovatnoće preko noći otela šou profesionalnim političarima (čitaj: džabalebarošima), koji se kunu u državu, a nje je sve manje. Kunu se i u ekonomski rast, a kontejneri su puni.

Beli je paradigma današnjeg vremena. Zapravo jedini kakndidat sa kojim se običan svjet može identifikovati, vidjeti ga na ulici, popričati sa njim i onaj koji ima iste probleme kao i oni.

Ostali kandidati su toliko daleko od naroda, da ga i ne prepoznaju.

Vuk Jeremić naprimjer je toliko dugo izbivao iz zemlje u svojim UN projektima, i stotinama hiljada koje je napaćena država plaćala za njegove amerčke avanture. On bolje poznaje Ban Ki Mun-a nego prosječnog stanovnika Srbije. Usredotočio se na internet kampanju, pa se svak iole normalna zapita, aman rođače odakle tolike pare za banere po google-u. Nisi ih sigurno zaradio kao prosječan Srbin. A i kako si ušao u politiku, nije tajna.

Ipak, kao najveću prijetnju planu da uđe u drugi krug, Belog je shvatio omiljeni opozicionar svake vlasti još od Slobodana Miloševića, Vojislav Šešelj. I ne čudi da su najžešći napadi na Belog, pa i opstrukcija iz RIK-a upravo došli od strane vojvode.
Vojvoda (neki će reći crveni), je inače poznat kao prvi stand-up komičar srpske politike. Oni malo stariji će se sjetiti da je upravo na svojim nastupima kod Minimaksa, Šešelj i stekao slavu, a ne svojim parlamentarnim radom.

Osim toga Šešelj svoj radikalizam u Srbiji nikada nije ni dokazao, jer mu je upravo na tome bila i zasnovana odbrana u Hagu. On se najme nije pojavljivao ni na frontu, a sve je završavano na nivou zapaljivih govora po mogućnosti u krugu “dvojke”, ili po centralnoj Srbiji. Istina imao je turističke izlete preko Drine, ali uglavnom kao vikend četnik.

Sada kada se pojavila nova figura koja u novim vremenima koristi satiru i društvene mreže bolje od njega, osjetio se ugrožen na već proiciranom drugom mjestu u prvom krugu, koje bi garantovalo Vučićevu pobjedu u finalu.

Haški tigar, kojeg su se bojali i dželati u togama, je postao umiljata maca već po samom dolasku u Srbiju i zanemario je sve ono što je ranije govorio o Vučiću, a svoj bjes je usresredio na Tomislava Nikolića. Kao da je za diskreditaciju Nikolića bila potrebna neka inteligencija.

Ostali opozicionari, ako takvih uopšte ima, su tu samo da građanima pruže iluziju izbora. Svi su poodavno profesionalni političari, pa se njihov susret sa građanima Srbije svede na poneko prebijanje pred kafanom kako je to Čanak imao običaj da uradi.

Inače je srpska opozicija usredotočena na krug “dvojke” i do njih ne dopire glas iz Šumadije, Pomoravlja ili Banata. Oni su odavno otuđeni i njihovi problemi nisu problemi naroda, jer se češće sreću sa stranim ambasadorima nego sa sopstvenim narodom.

Priča da će Beli odvući glasove, je plasirana iz samog SNS-a, jer kako drugačije objasniti da se na prvi dan prikupljanja potpisa u Mladenovcu okupila velika količina specijalaca da vrši racije po lokalima.

Ono što Beli i Prilepak pričaju u svojim nastupima u satiričnom tonu, je sasvim blisko i razumljivo svakom građaninu Srbije. Ono što im priča premijer/predsjednik, niti ko razumije, niti ko vidi. Rast ekonomije je proporcionalan smanjenu plata i nošenju pelena u radno vrijeme kod stranih investitora, koji dobijaju subvencije koje ne postoje nigdje, a fabrike rade samo dok ne potroše subvencije.

Ako hoćete da znate koji mediji rade za sorševo-petreuske firme, onda je dovoljno da pogledate njihove komentare o ovoj grupi mladih ljudi iz Mladenovca. Upravo oni koji pokušavaju da ga povežu sa Otporom, zapadnim obavještajnim službama su milićevsko-kandićevska artiljerija. Zato preporučujemo svim simpatizerima pokreta da učine sa ovakvim medijima isto što i sa već čuvenim novosadskim advokatom koji je podnosio prigovor na kandidaturu Ljubiše Preletačevića Belog.

Nekonvencionalni kandidat, kome se svi ismijavaju i nazivaju ga klovnom, a javne ličnosti tvrde da nema šanse da on bude izabran, je priča vezana za Donalda Trampa. Slična priča je vezana i za BREXIT u Velikoj Britaniji i Najdžela Faraža. U oba slučaja se potvrdilo da je narod odlučio da okrene leđa elitama i da im da otkaz.

Kažu srpski-nadrianalitičari (interesantno uvijek su ista lica analitičari na svojim tv kućama, o bilo kojoj temi, od Sirije do lokalnih izbora u Babušnici), da se Beli sprda i ismijava. Kao da se Slobo, Vuk, Đinđić, Koštunica, Daćić, Vućić… ne ismijavaju narodu na mnogo suroviji način.

Duboko vjerujem, sve da Beli bude izabran i apsolutno ništa ne uradi, gore ne može da nam bude.
Zato je Beli jedina šansa da se date otkaz tridesetgodišnjoj vladavini istih lica i ukradenoj mladosti jedne generacije, da se i narednoj generaciji ne ponovi isto.

Samo jako Beli !!!

I pometi istrošeni politički otpad na smetljište istorije.

(Global CIR/Aleksandar S.)

Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su lični stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije globalcir.com portala.

OBJAVLJENO U:
Objavljeno u:

Komentiraj