TRUMP PONOVO NA TWITTERU! Njemačka duguje veliki novac NATO-u i SAD-u, ali imali smo ‘sjajan’ sastanak uprkos izvještajima ‘lažnih vijesti’

Američki predsjednik Donald Trump poručio je u subotu na Twitteru, dan nakon susreta s Angelom Merkel, da Njemačka “duguje goleme novčane svote” NATO-u i Sjedinjenim Državama koji joj “osiguravaju moćnu i skupu obranu”. 

Američki predsjednik u dvjema porukama na Twitteru piše da “Njemačka duguje goleme novčane svote NATO-u, a SAD mora biti bolje plaćen za moćnu i skupu obranu koju osigurava Njemačkoj!”, prenosi Hina.

Prvu poruku počinje tvrdnjom da je u petak u Washingtonu imao “SJAJAN” susret s njemačkom kancelarkom, iako su mnogi promatrači ocijenili da je susret bio napet i da je istaknuo razlike između dvoje čelnika, napose što se tiče trgovine i imigracije.

‘Sjajan susret’

“Unatoč onome što ste doznali iz LAŽNIH VIJESTI. Imao sam SJAJAN susret s kancelarkom Angelom Merkel”, napisao je Trump u svojoj luksuznoj rezidenciji na Floridi, gdje provodi vikend nakon kojega se upustio u kritiku njemačkih troškova za obranu.

Merkel je na njihovu prvom susretu u petak uvjeravala američkog predsjednika da će Njemačka povećati izdvajanje za obranu na dva posto BDP-a.

Danas se obvezujemo na taj cilj od dva posto (BDP-a) do 2024.”, rekla je na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji koja je istaknula razlike između dvoje čelnika.

Trump je u petak tijekom sastanka prenio kancelarki Merkel da snažno podržava NATO, ali da saveznici moraju “platiti ono što duguju”, prenosi Tanjug.

Mnoge države duguju goleme sume novca i ta situacija nije pravedna prema Sjedinjenim državama“, rekao je Trump na početku zajedničke konferencije za novinare s Merkel u Bijeloj kući.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj