(FOTO/VIDEO) SIRIJSKA VOJSKA ODBILA NAPADE TERORISTA U ISTOČNOM DAMASKU! Kontranapadom spriječeno da teroristi spoje oblasti istočne Gote i Džobara

Front El- Nusra i druge terorističke grupe jučer su napale na vojne centre i stambene zgrade u okolici regiona Džobar istočno od Damaska. Libanski tv kanal El Mejadin je objavio da je sirijska vojska uspjela odbaciti sve ove napade iako su neki informativni izvori tzv. ‘opozicije’ i Saudijske Arabije, poput El Arabije, ustvrdili da su teroristi uspjeli uspostaviti kontrolu nad garažama regiona El Abasijin.

Također,  sirijski informativni izvori poput El Ahbarije objavili su da su garaže pod kontrolom sirijske vojske te da prethodno objavljene informacije ne odgovaraju istini.

Novinska agencija SANA također je izvijestila da su teroristi jučer ujutro ušli u region u kojem se nalaze vojne i stambene četvrti u osovini Keraš na području Džobara, gdje su se sukobili sa sirijskom vojskom prilikom čega su uništena njihova dva automobila bombe prije nego što su stigli do vojnih centara. Sirijska vojska se sukobila sa nekolicinom terorista koji su ušli putem tunela kada je likvidiran veliki broj njih.

Kako javljaju pojedini mediji, teroristi su se podzemnim tunelima probili u grad i snažnim eksplozijama probili linije odbrane SAA. Međutim SAA se brzo konsolidovala i krenula u kontranapad kako bi spriječila da teroristi spoje svoje dvije teritorije Istočna Guta i Džobar.

Napad DAIŠ-a na jedini koridor ka Halepu

DAIŠ je danas izvršio napad na jedini put za snabdijevanje Halepa. Teroristi napreduju ka autoputu Salamijah-Itrija a najžešći napad vrši se kod mjesta Azeb. Teroristi su uspjeli da dođu nadomak puta i bacačima granata unište nekoliko vozila pa je saobraćaj na putu prekinut dok se teroristi ne potisnu. Teroristi tvrde da su u napadu uništili jedan tenk i dva borbena vozila SAA. 

Procjenjuje se da je ovaj napad samo diverzija kako bi se sirijske trupe odvukle od operacija koje sprovode u Palmiri.

Sve ovo se dešava u trenucima velikih napetosti na relaciji Sirija-Izrael, a prije svega zbog toga što su izraelske snage bombardovale položaje SAA i libanskog pokreta otpora, na šta je reagirala sirijska protuzračna odbrana navodno oborivši jedan avion. O tome detaljnije čitajte ovdje:

IZRAEL PRIJETI UNIŠTENJEM SIRIJSKOJ VOJSCI! Moskva pozvala izraelskog ambasadora na razgovor zbog jučerašnjih zračnih udara u okolini Palmire

 

(Global CIR/Agencije)

 

Komentiraj