(VIDEO) DIGNIMO GLAS, DO BEOGRADA! Čanak: Centralizam razara i guši ovu zemlju

 

 Novom Sadu i Nišu, Subotici i Kraljevu, Zrenjaninu i Kragujevcu, Somboru i Leskovcu, Sremskoj Mitrovici i Vranju, Pančevu i Pirotu, Kikindi i Užicu, kao i svim drugim manjim i većim mjestima širom Srbije zajedničko je to da ih niko ništa ne pita, kaže u saopštenju predsjednički kandidat i lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

Sav novac i svo odlučivanje su u Beogradu. Puno puta sam rekao i ponovit ću: Sve što želim Vojvodini želim i svim drugim krajevima Srbije. Svi mi koji živimo van Beograda jednako trpimo da se o svemu i uvijek pita neko u prijestonici.

Takvih primjera je mnogo, a možda naupečatljiviji je onaj kada su i Niš i Novi Sad bili tri godine bez načelnika policije, jer je odluku o tome trebalo da donese neko u MUP-u u Beogradu. Zato se dobro razumijemo i zato koristim priliku u ovoj predsjedničkoj kampanji da ukažem na to da centralizam razara i guši ovu zemlju.

Ne žive van Beograda građani drugog reda. Dovoljno smo pametni da sami najbolje upravljamo svojim novcem i imovinom, ne trebaju nam tutori. Vrijeme je da dignemo glas, da se čuje do Beograda!

(Global CIR/LSV)

Komentiraj