PRVO ROČIŠTE SEFIĆU: Tužilac će pozvati 14 svjedoka koji su očevici tragičnog događaja

Čitanjem optužnice i iznošenjem uvodnih riječi, danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu počelo suđenje Sanjinu Sefiću (26), njegovoj sestri Sari Sefić (23), Dini Aliću (30), Amaru Salihoviću (25) i Saudu Nišiću (29). 

Podsjećamo, Sefić je 10. oktobra, prošle godine, oko 21.35 sati Golfom 6 u ulici Zmaja od Bosne, krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat, usmrtio studentice Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe.

Nakon što je tužilac Mladen Vukojičić pročitao optužnicu, on je u uvodnim riječima kazao da će u toku dokaznog postupka Tužilaštvo dokazati da su optuženi počinili krivična djela na način i u vrijeme kako je to navedeno u optužnici.

On je kazao da će tokom dokaznog postupka 14 svjedoka očevidaca događaja svjedočiti kao i vještaci mašinske, saobraćajne, medicinske i neuropsihijatrijske struke, te da će uložiti obilje materijalnih dokaza kojima će potkrijepiti navode iz optužnice.

Od advokata optuženih uvodnu riječ samo je dao advokat Kerim Čelik, koji zastupak Sanjina Sefića. On je kazao da će dokazati da krivični djelo nije počinjeno na način kako je to opisano u optužnici.

Inače, sudnica je danas bila prepuna, veliki broj kolega Edite i Selme nisu mogli ući i pratiti početak suđenja. Nastavak je zakazan za 6 april.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj