NAGLAŠAVALI ‘KRALJEVSKU VELIČINU CHARLESA’? Iako su bili iste visine, na većini slika i portreta princeza Diana je predstavljena ‘za glavu niža’ od svog muža!

Na Tviteru se pojavila poštanska marka Ujedinjenog kraljevstva iz 1981. sa likovima princa Čarlsa i princeze Dajane, ali fotografija tada mladog bračnog para u najmanju je ruku čudna.

Na prvi pogled, poziranje zaljubljenog para u zagrljaju nije neuobičajeno, ali pažljivije oko vidi da je slika napravljena tako da “umanji” pojavu princeze Dajane i stavi akcenat na “kraljevsku veličinu” princa Čarlsa.

Naime, Čarls i Dajana bili su iste visine, a na ovoj fotografiji ona je za glavu niža od njega. I ovo nije jedina takva fotografija; ima mnogo takvog namjernog obmanjivanja, prije svega bezrazložnog, smiješnog i beskorisnog, smatraju Tviteraši.

Slikovni rezultat za charles i diana princes

Evo i realne fotografije.

Čarls i Dajana bili su visoki ravno 178 centimetara. To se, naravno, mijenjalo u Dajaninu korist kad je nosila štikle, ali čovjek to nikad ne bi pogodio da je vidio samo njihove portrete.

Koliko je Čarls bio nesiguran zbog toga svjedoči činjenica da se Dajana za vrijeme braka i pojavljivanja s njim najčešće obuvala baletanke. Tek poslije razvoda mogla je mirno da nosi omiljene štikle.

Komentiraj