IMA I AMERIČKO DRŽAVLJANSTVO: Uhapšen izraelski tinejdžer koji je uputio na desetine prijetnji jevrejskim institucijama širom svijeta

Izraelski tinejdžer uhapšen je zbog sumnje da je izvršio više desetina prijetnji jevrejskim institucijama širom svijeta.

Devetnaestogodišnjak ima i američko državljanstvo, a zabilježene su njegove prijetnje jevrejskim centrima u više država, objavila je danas izraelska policija, prenosi Newsweek.

Izraelcima je FBI pomogao da lociraju mladića, a saopćeno je da je operacija izazvala paniku te da je počinila veliku ekonomsku štetu, s obzirom na to da su aktivnosti utjecale na javni red i mir, posebno kada se uzme u obzir da su često javna mjesta i institucije hitno morala biti evakuirana.

Micky Rosenfeld iz izraelske policije rekao je da tinejdžer posjeduje i američko i izraelsko državljanstvo te da je navodno vršio prijetnje u SAD, Kanadi, Novom Zelandu i Australiji. Nisu objavljene tačne mete njegovih prijetnji, ali Rosenfield je naglasio da je to osumnjičeni za brojne prijetnje jevrejskim instiucijama širom svijeta.

Samo od 16. marta ove godine, u svijetu je zabilježeno čak 165 prijetnji jevrejskim institucijama.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj