POLJSKA PREMIJERKA: ‘Napad u Londonu pokazuje da smo u pravu kada ne želimo primati izbjeglice’

Poljska premijerka Beata Szydlo povezala je u četvrtak napad u Londonu kojemu je cilj bio britanski parlament s migrantskom politikom Europske unije, kazavši da je napad dokaz da je Varšava u pravu kada odbija primati izbjeglice.

Četvero ljudi, uključivo napadača, poginulo je a 29 je ozlijeđeno u srijedu kada se napadač vozilom zaletio preko Westminsterskog mosta po pješacima, a potom napao čuvara kod britanskog parlamenta.

“Nemoguće je ne povezati migrantsku politiku i terorizam”

“Čujem često u Europi: ne povezujte migrantsku politiku s terorizmom, ali nemoguće je ne povezivati ih”, rekla je poljska premijerka za televiziju TVN24.

Ranije ovog tjedna europski povjerenik za migracije Dimitris Avramopulos posjetio je Varšavu te upozorio i Poljsku i druge zemlje članice EU-a da bi trebale primati migrante.

“Povjerenik dolazi u Varšavu i pokušava nam reći: Morate raditi ono što je EU odlučila, morate primiti migrante… Dva dana kasnije dogodi se još jedan teroristički napad u Londonu”, kazala je.

Čelnik poljske stranke Pravo i pravda Jaroslaw Kaczyinski, kojoj pripada i Syzdlo, rekao je još 2015. da bi izbjeglice u Poljsku mogle donijeti bolesti. Imigrantska politika samo je jedno od pitanja oko kojih je Poljska u zavadi s Europskom unijom.

“Važno je zaštititi nacionalne granice”

Napad u Londonu, ocijenila je ranije čelnica francuske Nacionalne fronte Marine Le Pen, pokazao je koliko je važno zaštititi nacionalne granice i ojačati sigurnosne mjere, te međusobno surađivati na razmjeni obavještajnih informacija.

Dodala je kako se zalaže za zatvaranje džamija koje imaju veze s ekstremizmom i oduzimanje francuskog državljanstva onima s više od jedne putnovnice koji su bili umiješani u napade.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj