PREDIZBORNI SKUP U BEOGRADSKOJ ARENI: Vučić sa Nikolićem i Šrederom!

Na dan godišnjice početka NATO bombradovanja, Gerhard Šreder, koji je u to vrijeme bio njemački kancelar, govorio je danas na predizbornom skupu Aleksandra Vučića, u beogradskoj Kombank areni.

Bivši kancelar Njemačke Gerhard Šreder poručio je danas da se Srbija suočava sa presudnim izborom, nastavkom puta u Evropsku uniju (EU) i pomirenjem i približavanjem susjednim zemljama, istakavši da je došao u Beograd da podrži one koji su se opredijelili za Evropu. Vučić je proteklih nekoliko godina kao premijer predano radio na tome i povećao ugled zemlje u međunarodnoj zajednici, rekao je Šreder.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić govoreći na beogradskom skupu podrške Vučiću poručio je Vučiću da su zajedno u politici 25 godina.

– Aleksandre, zajedno smo u politici 25 godina i prošli smo svaki korak zajedno – opozicija, rat, progoni, parlament, vlada i evo predsjedničko mesto, želim da pobjediš i pobjedićeš na predsjedničkim izborima, rekao je Nikolić.

Bio si uspješan predsjednik Vlade, a na listi nema boljih od tebe, rekao je Nikolić i naglasio da se Srbija ne smije predati u ruke neodgovornih ljudi koji to nisu ničim zaslužili.  Bio sam prvi saborac i prvi oslonac Vladi, ponosan sam na djelo koje ostavljam iza sebe, rekao je Nikolić koji je pozvao pojedine funckionere Srpske napredne stranke da mu ne aplaudiraju, već da mu u oči kažu da je “izdajnik, da razbija SNS i ruši Vučića”.

Premijer Srbije je izjavio da pred pristalice izlazi ponosan jer je “pošteno, odgovorno i marljivo obavljao svoj posao”.  “To ne bih uspio da nisam imao ovakvog predsjednika Republike“, poručio je Vučić.

Srbija je na evropskom putu, ali je jedina evropska zemlja koja nije i neće uvoditi sankcije Rusiji, rekao je Vučić na mitingu u Kombank areni najavljujući posjetu Moskvi.

Obećavam da ću da se borim protiv onih koji bi Srbiju da vrate u prošlost, koji bi da sprovedu nasilje, uvedu makedonski scenario, boriću se svom snagom da sačuvamo mir i stabilnost, to je moj zavjet vama. Do pobjede 2. aprila, poručio je Vučić.

On se obavezao svakom građaninu Srbije da nikada svoju dužnost, koja nosi ime države i naroda, neće shvatati olahko.

Neću biti veći od nje, neću od nje ništa da uzmem, a spreman sam sve da joj dam. Želim da budem predsjednik svih vas, bez želje da dijelim, bez namjere da sudim, svjestan sopstvene pokornosti i podređenosti pred vama, rekao je Vučić.

Kada kažem da nećemo priznati Kosovo to mislim ozbiljno, ali uvijek smo spremni da razgovaramo sa Albancima i sa svima, jer su mir i stabilnost najveći ineteres Srbije, poručio je predsjednički kandidat vladajuće koalicije Aleksandra Vučić koji ističe da Srbija ide naprijed brže, bolje i ići će jače u budućnost.

 

 

(Global CIR/Danas)

 

 

Komentiraj