(VIDEO) MARIN LE PEN NA SJEDNICI DUME U MOSKVI: Moj stav o Ukrajini je isti kao ruski!

Francuska predsjednička kandidatkinja desničarske stranke Nacionalni front, Marin le Pen, rekla je da dijeli stav Rusije o Ukrajini.

“Što se tiče situacije u Ukrajini, ja sam jedna od rijetkih političara u Francuskoj koja je iznijela sopstveni stav o Ukrajini, identičan ruskom”, rekla je na sastanku Komiteta za međunarodne poslove državne Dume. Le Penova je objasnila da često ukazuje na ulogu Evropske unije u porastu i razvoju konflikta i da su neke njene kolege iz Francuske više puta mijenjale stav, dok ona govori isto od početka konflikta.

“Ovih dana u Ukrajini vidimo vladu koja je na vlast došla nelegalno, i sada bombarduje narod u Donjecku i Lugansku. To je ratni zločin i trebalo je da privuče oštre osude od svih onih aktivista za ljudska prava koji daju različita saopštenja za francuske mas medije”, rekla je Le Penova.

Takođe je rekla da Pariz sluša samo ono što SAD kažu i da služi interesima te zemlje. “SAD imaju cilj da pokrenu pravi rat u Evropi naoružavajući Ukrajinu. Žele da prošire NATO zonu do granice sa Rusijom…SAD vrše pritisak na trenutnu vladu Ukrajine, koja razmišlja u istom smijeru, da se pridruži NATO”, zaključila je Le Penova.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj