NAJVATRENIJI ZAGOVORNIK BREXITA SPREMA KOFERE: ‘Ako Brexit ispadne katastrofa, selim se u inozemstvo’

Ako se pokaže da je Brexit katastrofa, kontroverzni britanski političar Nigel Farage namjerava se preseliti u inozemstvo.

Bivši vođa UKIP-a, desničarske stranke koja je najglasnije lobirala za Brexit, služeći se često i tzv. alternativnim činjenicima, rekao je to u ponedjeljak navečer u razgovoru za britanski radio LBC. “Otići ću živjeti u inozemstvo, otići ću živjeti negdje drugdje”, rekao je, kako prenosi Politico.

Uvjeren da ipak neće biti katastrofa

No izrazio je uvjerenost da Brexit “neće biti katastrofa”. Uspjeli smo se u posljednji trenutak ukrcati u spasilački čamac Titanika. EU ne funkcionira.”

Na pitanje slušatelja hoće li se ispričati i povući iz politike ako se “za dvije ili tri godine” pokaže da su bili u pravu stručnjaci koji su upozoravali na “gospodarsku katastrofu koja će se dogoditi” nakon Brexita, Farage je rekao da za to u Velikoj Britaniji “ne postoji baš tradicija.”

U srijedu aktivacija članka 50

Nabrojao je tada niz britanskih političara koji se nisu ispričali narodu, uključujući bivšeg spin doktora premijera Tonyja Blaira Alastaira Campbella “zbog toga što ih je uvukao u rat koji ih je stajao puno novca i krvi.”

Velika Britanija aktivirat će u srijedu članak 50 Lisabonskog ugovora čime će formalno pokrenuti dvogodišnju proceduru razdruživanja od EU-a.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj