TEST ZA NOVAJLIJE U EKIPI: Večeras prijateljski meč Albanija – BiH

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Elbasanu igra prijateljsku utakmcu protiv domaće selekcije Albanije.

Selektor Mehmed Baždarević ističe da će našem timu nedostajati nekoliko igrača, ali da je i pored toga sastavio ekipu “koja će znati da odgovori kvalitetnoj selekciji Albanije”.

– Ova će nam utakmica poslužiti da pokušamo nešto novo. Imamo dosta vremena do kvalifikacionog meča s Grčkom, te ćemo se koncentrisati na prijateljski meč s dobrom ekipom. Albanija i BiH su selekcije koje su dosta napredovale posljednjih godina. U Albaniji se ulaže mnogo u fudbal i mogu samo još napredovati. Mi također imamo kvalitet da se takmičimo u rangu s najboljim timovima – kazao je Baždarević.

Reprezentativac Senad Lulić kazao je da “Zmajeve” očekuje utakmica “protiv jake ekipe, koja je dosta napredovala”.

– Imamo i mi kvalitetnih igrača koji igraju u jakim ligama i možemo očekivati dobar meč. Prije nekoliko godina ovdje smo odigrali meč u odličnoj atmosferi i nadam se da će tako biti i sutra – kazao je Lulić.

U dosadašnja četiri susreta dvije reprezentacije rezultat je izjednačen. U dva prijateljska susreta Albanici su ostvarili pobjedu (2:0), a jedna utakmica je završena remijem (0:0), dok je BiH u kvalifikacijama za EP 2012 u Zenici pobijedila s 2:0, a susret u Tirani je završen bez pobjednika -1:1.

Susret Albanija – BiH počinje danas  u 18.00 sati na stadionu “Elbasan Arena”, čiji je kapacitet 12.800 mjesta.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj