PUTIN KAO REGAN: ‘Čitajte mi s usana, nismo se miješali u američke izbore’

Ruski predsjednik Vladimir Putin odbacio je danas ponovo navode o mješanju Rusije u izbornu kampanju u SAD uz citat izjave bivšeg američkog predsjednika Ronalda Regana.

“Regan je tokom jedne rasprave o porezu rekao – Čitajte mi s usana: Ne!”, kazao je Putin odgovarajući na molbu moderatora plenarne sednice na Arktičkom samitu da pojasni da li se Rusija mješala u američke izbore.

Ruski predsjednik je takođe dodao da Moskva želi da izgradi partnerske odnose sa Vašingtonom te da je sve drugo laž.

“Ispitivanje javnog mnjenja u SAD pokazuje da tamo ima mnogo prijatelja Rusije. Želim da kažem sljedeće: mi shvatamo i tretiramo SAD kao veliku silu sa kojom želimo da razvijamo svaku partnerske odnose”, rekao je Putin.

Sve drugo, kako je dodao, jeste laž, fabrikovanje i provokacije u odnosu na Rusiju, prenosi TAS S.

Takođe je kazao da neke snage u SAD igraju na rusku kartu kako bi osnažile političku poziciju i ostvarile svoje ciljeve

“Laži, lažne vijesti i provokacije kada je riječ o Rusiji koriste se u američkoj domaćoj političkoj borbi”, rekao je Putin.

Rajan: Nove informacije o miješanju Rusije u izbore SAD

Predsjedavajući predstavničkog doma američkog kongresa Pol Rajan izjavo je da postoje nove informacije o miješanju Rusije u prošlogodišnje predsjedničke izbore u SAD.

On je u intervjuu za CBS izjavio da mu je šef komiteta za obavještajne poslove predstavničkog doma Devin Nunes rekao da je od “uzbunjivača” dobio te nove informacije.

Rajan je rekao da on sam nije vidio ta nova dokumenta, ali da “čekamo da budu obezbijeđena kongresu”.

Na pitanje da li je predsjednik SAD pod istragom, Rajan je rekao: “Ne bih da govorim u ime FBI, ali nikad nisam video nikakve naznake ili dokaze da jeste”.

Nunes se sa tajnim izvorom sastao u Bijeloj kući prošle nedjelje kako bi pregledali povjerljivi materijal, koji kako on kaže, sadrži dokaze da su strane službe “slučajno” snimile Trampove saradnike u komunikaciji sa Rusima.

Kako se navodi, demokrate od Nunesa zahtijevaju da se izuzme iz istrage o ruskom miješanju.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj